Astăzi, 27 ianuarie 2022, la Seminarul Teologic Sfinții Trei Ierarhi, a avut loc întâlnirea Consistoriului Eparhiei de Oradea, prezidată de Preasfinția Sa Virgil Bercea – episcopul greco-catolic de Oradea.

Conform Organigramei Eparhiei de Oradea 2022, Consistoriul eparhial este format din: Vicar general: Pr. Mihai Vătămănelu, Vicar cu preoții: Pr. Antoniu Chifor, Vicar judecătoresc: Pr. Răzvan Iacob Vasile, Vicar cu pastorația familiilor: Pr. Mihai Tegzeș, Vicar foraneu: Pr. Gheorghe Țurcaș, Vicar foraneu: Pr. Radu Filip, Rector seminar: Pr. Anton Cioba, Protopop: Pr. Gavril Buboi, Protopop: Pr. Zorel Zima, Protopop: Pr. Ioan Tătar, Protopop: Pr. Alexandru Duma, Protopop: Pr. Aurel Hendea, Protopop: Pr. Nicolae Bodea, Protopop: Pr. Valer Părău, Protopop: Pr. Vasile Goje, precum și Cancelar: Pr. Romulus Torjoc.

După salutul Presfințitului Virgil și prezentarea evenimentelor majore din Eparhia de Oradea și din Biserica Greco-Catolică din România, întâlnirea a fost coordonată de Părintele Vicar General, Mihai Vătămănelu, care a prezentat, mai întâi, raportul Departamentului Administrativ-Economic, referitor la zona de imobile, compartimentul juridic și propunerile pentru anul 2022. Deasemenea, părintele vicar a a adus la cunoștința celor prezenți cererile de proiecte aprobate de Comisia de proiecte, pentru anul 2022 și lista cu Parohiile care au beneficiat de sprijin din FSPI în 2021.

Pr. Antoniu Chifor a prezentat Planul formativ și diversele probleme prezente în parohii. Planul pastoral a fost prezentat de Pr. Mihai Tegzeș, Pr. Răzvan Vasile a oferit diferite detalii și informații despre Sinodul despre sinodalitate iar Pr. Anton Cioba, rectorul seminarului, a vorbit despre pastorația vocațională.

Pe Ordinea de zi au mai fost prezente chestiuni legate de partea administrativ-economică a episcopiei, precum și împărtășirea evenimentelor din protopopiate și a problemelor întâmpinate.

La sfârșitul întâlnirii, cu ocazia împliniriii a 230 de ani de la înființarea Seminarului greco-catolic din Oradea, PS Virgil a oferit în dar Crucea pectorală jubiliară, fiecărui membru al Consistoriului, în semn de apreciere și prețuire pentru tot efortul depus în bunul mers al seminarului orădean.

Le mulțumim tuturor!

Biroul de Presă


Sursa: egco.ro