Luni 13 iunie 2022, cu ocazia sărbătoririi hramului Catedralei „Sfânta Treime” din Blaj, din încredințarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, Preasfinția Sa Cristian, Episcop auxiliar, a dat citire decretului de numire a Părintelui Cristian Ioan Rus, Protopop de Blaj, în calitate de Paroh al Parohiei Greco-Catolice Blaj I – Catedrala.

Părintele Cristian Ioan Rus, hirotonit preot la data de 29 iunie 2012, a preluat misiunea de păstor al Parohiei Blaj I – Catedrala, după nouă ani de slujire ca Paroh al Parohiei Blaj II – Capela Arhiereilor.

La sfârșitul celebrării liturgice, în numele Preafericirii Sale Cardinal Lucian, Episcopul auxiliar i-a mulțumit Părintelui Ioan Fărcaș la încheierea activității sale pastorale pentru slujirea plină de devotament în Parohia Blaj I – Catedrala.

Ca semn al prețuirii și al binecuvântării pentru dragostea și dăruirea manifestate față de Cristos și față de Biserica Lui, Părintele Ioan Fărcaș a primit o diplomă de aleasă cinstire, în care se amintește că prin purtarea sa de grijă, în data de 19 mai 1991, Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj „a revenit acasă”.

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș