COMUNICAT
Sala festivă a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea a găzduit joi, 26 ianuarie 2023, Ziua Voluntarului Caritas, a XVIII-a ediție, sub motoul ”Voluntar prin solidaritate și sensibilitate, primul eveniment din anul acesta dedicat celor 18 ani de activitate în domeniul social pe care îi sărbătorește Asociația Caritas Eparhial Oradea. Gazdele evenimentului au fost voluntarii Andreea Ghercă și Olimpiu Man.
La eveniment au participat, alături de voluntarii şi invitaţii lor, Anca Grama, director executiv al Direcției de Asistență Socială Oradea, Antonia Nica, viceprimar al Municipiului Oradea, Arina Moș, senator de Bihor, Pr. Mihai Vătămănelu, vicar general al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea și doamna Florica Cherecheș.
Prin această premiere am urmărit recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari. În anul 2022, 93 de voluntari au prestat 2.041 de ore în serviciul aproapelui. Au fost acordate premii la 13 categorii pentru implicarea în activităţi şi programe, premii speciale și diplome de participare şi premiul “Voluntarul anului 2022”.
Deschiderea serii ne-a fost oferită de către Akulenko Vitaliy – elev în clasa a V-a la Școala de arte nr. 1, Kramatorsk, Ucraina. A câștigat prima ediție a festivalului-concurs internațional „Sonyashnik”, Kiev, Ucraina. Este laureat al etapei a 2-a a concursului internațional „Dnieper Waves” Dnipro. Ajuns în Oradea în contextul războiului din Ucraina, participă la programele educaționale oferite de asociație prin Centrul de Informare și Consiliere pentru Refugiați Oradea
Au luat cuvântul: Patricia Pele, coordonator Departamentul de Voluntariat, Anca Grama, director executiv al Direcției de Asistență Socială Oradea, Antonia Nica, viceprimar al Municipiului Oradea, Arina Moș, senator de Bihor, părintele Mihai Vătămănelu, vicar general al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, doamna Florica Cherecheș și părintele Olimpiu Todorean, președinte Asociația Caritas Eparhial Oradea.
Bună seara,
Mă bucur să fim împreună în această seară pentru a sărbători meritele voluntarilor activi pe parcursul anului 2022, după doi ani în care am organizat acest eveniment online. Toate încercările din acești ani ne-au învățat să apreciem mai mult timpul petrecut împreună cu ceilalți, ne-au învățat că suntem uniți și solidari chiar dacă distanțarea fizică ne-a impus să fim deosebit de prudenți în relațiile noastre sociale. Provocarea pe care ne-am asumat-o, aceea de a fi uniți în înfăptuirea binelui pentru cei mai triști, singuri și sărmani dintre noi este o misiune pe care doar împreună o putem împlini!
Și anul 2022 a fost un an plin de provocări, dar împreună am reușit să ne mobilizăm, să ne organizăm și să acționăm acolo unde a fost nevoie. La finalul anului 2022, un prilej de bucurie a fost și reluarea activităților de a aduce zâmbete pe chipurile micuților internați în spital cu ajutorul clovnilor.
Voi, voluntarii ne permiteți să descoperim mărinimia și altruismul din sufletele voastre, ne motivați și ne însoțiți pe acest drum pe care ați ales să ne fiți alături.
Vă mulțumim că ne sunteți aproape, că de fiecare dată când vă cerem ajutorul nu ezitați să îl oferiți! Voi sunteți cei care dați culoare acelor vieți care sunt zugrăvite doar în alb și negru. Le oferiți zâmbete, îmbrățișări, speranță, iar pentru toate acestea vă mulțumim! (Patricia Pele, coordonator Departamentul de Voluntariat)
Bună ziua tuturor,
Ce bucurie să văd sala plină de tineri, de fețe zâmbitoare, de prieteni dragi și colegi! Eu reprezint Direcția de Asistență socială și cunosc activitatea voluntarilor, însă, uitându-mă peste aceste imagini, m-am emoționat. Ce înseamnă voluntar? Practic sunt acele persoane care rup din timpul lor și dăruiesc ceva în plus comunității și în special celor care sunt neajutorați. Cei care lucrăm în asistență socială și bineînțeles voluntarii avem multe provocări, pentru că ne vin o serie de situații dificile cu vârstnici, copilași, tineri. Într-adevăr, eu am mai spus asta, instituțiile statului nu pot rezolva toate problemele comunității, de aceea este bine ca fiecare dintre noi să ne implicăm, să fim voluntari, iar colaborarea cu ONG-urile este foarte importantă, tocmai pentru a ajuta mai mult acolo unde este nevoie. Vă felicit din suflet pentru tot ceea ce faceți pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare dintre cei care au nevoie și vă îndemn să fiți în continuare voluntari pentru că avem mare, mare nevoie de dumneavoastră! (Anca Grama, director executiv, direcția de Asistență Socială Oradea)
Bună seara, Lăudat să fie Isus!
Mărturisesc că mă încearcă emoții de câte ori intru în această sală, cred că este de înțeles, este oarecum prima mea casă. Voi fi mai puțin tehnică în această seară, tocmai pentru că știam că mă voi emoționa într-o oarecare măsură. Ar fi interesant să facem o analiză detaliată a motivelor pentru care zeci și sute de persoane aleg să se implice în activități de voluntariat, însă nu este momentul acum. Cred, în schimb, că este locul potrivit să subliniez un fapt evident și anume că oricine face voluntariat se descoperă mai adânc ca ființă. Se descoperă ca fiind într-o interdependență orizontală cu semenii săi și într-o și mai strânsă interdependență pe verticală, de această dată, cu Dumnezeu. Scriitorul israelian Amos Oz spunea „ Un strop de răutate și oamenii sunt unul pentru celălalt iadul, un strop de îndurare și oamenii găsesc unul în celălalt Raiul“. Pentru că vorbim de un ONG catolic, voi adăuga “Și oricine vă va da de băut un pahar cu apă în numele Meu, pentru că sunteți ucenici ai lui Cristos, adevărat vă spun că nu-și va pierde răsplata” (Marcu 9:41). Așadar, dragii mei, vă îndemn să fiți, în continuare, stropul de îndurare și bunătate pentru semenii aflați în nevoie! Felicitări pentru tot ceea ce ați făcut, vă doresc putere și nădejde pentru tot ceea urmează să faceți! Vă mulțumesc! (Antonia Nica, viceprimar al Municipiului Oradea)
Bună ziua, bine v-am găsit, mulțumesc frumos pentru invitație. Oradea noastră este frumoasă pentru că are oameni frumoși, empatici, buni, care dau comunității din ceea ce ei au. Sigur că da, timpul dumneavoastră, al voluntarilor, este cel mai important și asta dumneavoastră dăruiți comunității noastre. Oradea este frumoasă pentru că administrația publică locală împreună cu sectorul ONG, împreună cu dumneavoastră, voluntarii, o faceți să fie frumoasă. Și nu doar că o faceți să fie frumoasă, dar dumneavoastră sunteți cei mai aproape de oamenii aflați în situații vulnerabile și asta o știu, am simțit-o și am muncit alături de dumneavoastră și s-a văzut cât de departe a fost Oradea de celelalte orașe atunci când, împreună cu dumneavoastră, dragi voluntari, am dus o pandemie. Doresc să mulțumesc colegilor din asistența socială, doamnei Anca Grama, aici prezentă, colegei mele Adina Ciucioiu, cu care am ”dus” pandemia și mulți, mulți ani de asistență socială, celor prezenți, doamnei vice primar Antonia Nica și doamnei Florica Cherecheș pentru că, de fiecare dată, am discutat cu domniile lor despre ce ar trebui, cum ar trebui ca noi să ne implicăm atât ca și femei dar și ca mame, persoane care deținem funcții publice în comunitatea noastră. Nu am fi reușit să facem aceste lucruri dacă nu v-am fi avut pe dumneavoastră sprijin. Mulțumesc din suflet părintelui Todorean pentru că de fiecare dată ne-a fost alături, alături Direcției de Asistență Socială, Primăriei de la care am învățat foarte multe lucruri despre a ști cum ar trebui să facem lucrurile în comunitate. Învățăm unii de la alții. De aceea Oradea este frumoasă, că ne are pe noi, oamenii. Vă mulțumesc foarte mult, felicitări pentru tot ceea ce faceți și vă doresc tot bine din lume! (Arina Moș, senator de Bihor)
Sun aici, în primul rând să aduc salutul, binecuvântarea și mulțumirea Preasfințitului Episcop Virgil care este alături de voi cu inima și cu rugăciunea pentru că sunteți persoane extraordinare și faceți lucruri minunate pentru comunitatea din Oradea, pentru Biserica Greco-Catolică, pentru noi toți. Eu vreau să îi mulțumesc în mod special părintelui Olimpiu și Adelei care sunt ”inima” acestei asociații și care reușesc să facă atât de multe lucruri frumoase. Știm că nu este ușor în ziua de azi să capacitezi pe cineva să facă cel mai mic gest pentru celălalt: îți trebuie energie, îți trebuie credință, îți trebuie pasiune, și ei sunt plini de această pasiune. Este un refren frumos pe care voi îl cunoașteți care spune “Ubi caritas et amor Deus ibi est” (Unde este caritate și iubire acolo este Dumnezeu). Ceea ce faceți voi este ca și cum ați merge la Biserică și acele ore pe care le dedicați celor aflați în nevoie le dedicați lui Dumnezeu, este ora voastră de rugăciune. Vă felicit pe toți să vă urez succes în continuare și binecuvântarea lui Dumnezeu să pogoare peste voi și peste tot ceea ce faceți! Lăudat să fie Isus Cristos! (Pr. Mihai Vătămănelu, vicar general al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea)
Mulțumesc pentru invitație. Într-adevăr, am venit an de an și am venit și acum cu multă bucurie, mai ales că în ultimul an am experimentat si eu bucuria de a fi voluntar. Pentru că în seara asta este vorba despre dumneavoastră, dragii mei voluntari, care oferiți totul, în primul rând inima dumneavoastră, celor care au mare nevoie. Și anul care a trecut ne-a arătat cât este de important să fim solidari, să simțim cu aproapele nostru, să dăm o mână de ajutor. Și așa cum spunea un mare sfânt, la un moment dat, ”predică evanghelia oricând și, dacă este nevoie, folosește cuvinte”, cred că orice gest de bunătate, orice mână întinsă, orice farfurie sau o cană de ceai, la vremea potrivită înseamnă să predici evanghelia iubirii semenului tău. Aș vrea să vă felicit, să vă doresc multă sănătate și putere ca să puteți să continuați faptele bune, iar vouă – celor care conduceți Caritas Eparhial și celor care conduceți toate aceste programe extraordinare prin care îmbogățiți comunitatea noastră – Domnul să vă dea înțelepciune să le puteți duce mai departe într-un parteneriat cu instituțiile locale și centrale reprezentate în seara aceasta, pentru că este foarte important să fim împreună și să dezvoltăm această comunitate. (Florica Cherecheș)
Lăudat să fie Isus Cristos! Bună seara!
Statul nu este întotdeauna capabil să satisfacă toate nevoile societății, din cauza volumului mare de solicitări, costuri și nevoi de gestionat. Și, pentru a rezolva aceste neajunsuri, promovează inițiative și încurajează crearea de asociații și fundații care să reunească un număr mare de voluntari, adesea tineri sau în mai în vârstă, care au sarcina de a sprijini organismele publice în eforturile lor, fără nici o compensație sau recunoaștere.
Biserica a fost primul promotor a unor astfel de inițiative venind în ajutorul creștinilor, dar și a cetățenilor unei cetăți. Caritas Eparhial Oradea este de asemenea o inițiativă PSS Virgil care a dorit ca și în Eparhia de Oradea să existe o asociație care să se preocupe, în mod instituțional, de problemele sociale ale semenilor noștri cu ajutorul neprețuit al voluntarilor.
Dar oare de ce și-ar dedica cineva o parte sau tot timpul liber acestor activități fără a primi vreo compensație? Ce „forță” îi face să fie atât de altruişti? Răspunsul nu este magic sau mistic, ci se găsește în noi, în sufletul nostru. Ceea ce îi determină pe acești oameni să acționeze în mod altruist este o motivație interioară, un fel de apel la acțiune care vine din propriile convingeri și valori.A fi voluntar înseamnă a renunța la ceva pentru a-l oferi cuiva care are nevoie de ajutor și sprijin. Nu este o alegere ușoară, întrucât nu primești nimic în schimb la nivel material, dar recompensa este mult mai mare. Nu este vorba doar de „mulțumirea” pe care o primesc, ci de satisfacția de a fi făcut pe cineva să zâmbească, de a fi oferit puțină fericire celor care suferă și au mai puține oportunități, iar astea umplu mai mult decât orice salariu. Mulți tineri spun că voluntariatul este și distractiv, deoarece au șansa de a fi alături de prietenii lor, de a-și face prieteni noi și de a câștiga experiențe noi. Și, de multe ori încep să facă voluntariat din acest motiv, dar abia după ce au avut primele experiențe își dau seama de valoarea a ceea ce au făcut: încep un drum de creștere, de formare și întreprind o experiență fundamentală pentru personalitatea lor.De aceea, voluntariatul este extrem de important pentru că nu este doar o experiență importantă, pentru că în acest fel putem participa la un mare proiect de îmbunătățire a societății, ci și pentru că ne permite să ne dezvoltăm propria personalitate și să ne facem mai solidari și mai sensibili cu cei mai puțin norocoși.
Dragi voluntari,
Pentru că, și în anul 2022, ați avut grijă de necazurile și de problemele semenilor noștri, vă mulțumesc! Pentru că ați dat dăruit lumină, putere, speranță și încredere celor care aveau nevoie, vă mulțumesc! Pentru că ați oferit un zâmbet, ați adus liniște și bucurie în sufletelor multora, vă mulțumesc! Reprezentanților autorităților locale și centrale, ai Episcopiei Greco-Catolice de Oradea și tuturor celor care sunteți în această seară aici, vă mulțumesc! O seară frumoasă tuturor! (Pr. Olimpiu Todorean, președinte)
Premiile acordate:
Premiul ”CASA FRENȚIU”
Prin intermediul programului „Adoptă un bunic sau o bunică”, voluntarii “nepoți adoptivi” au petrecut timp de calitate cu rezidenții, i-au însoțit la plimbări, au jucat jocuri de societate, au împărtășit experiențe și povești de viață, acumulând în acest sens 111 de ore de voluntariat.
Premiul ”Casa Frențiu” s-a acordat voluntarului Vlad Dăniloaia.
Premiul special ”CASA FRENȚIU””
Îl oferim pentru organizarea programelor literar-artistice oferite seniorilor din Centrul Rezidențial ”Casa Frențiu”.
Premiul s-a acordat doamnei: Miorița Săteanu.
PREMIUL AFTER SCHOOL
Centrul de tip after school “Sfântul Martin” din Ioaniș are ca scop prevenirea abandonului şcolar și familial, asigurarea unor condiţii armonioase de creştere, educare şi formare profesională, precum şi dezvoltarea capacităţii individului pentru depăşirea situaţiei de nevoie socială.
În cadrul centrului, voluntarii ajută la pregătirea și realizarea activităților recreative, ludice și administrative.
Premiul After School s-a acordat voluntarei Ana-Maria Bogdan
Premiul CANTINA SOCIALĂ
Cantina socială este un serviciu social în cadrul căruia voluntarii, pe lângă servirea efectivă a beneficiarilor, interacţionează în mod direct cu aceștia. În anul 2022, 18 voluntari au realizat 602 ore de voluntariat la cantina socială.
Premiul Cantina Socială s-a acordat voluntarului Andrei Horgoș.
Premiul DUȘURILE SOCIALE
Activitatea Dușurile sociale este unică pe plan local, o activitate pe care Asociația Caritas Eparhial Oradea o oferă persoanelor fără adăpost. Menținerea igienei corporale prin accesul la Dușurile sociale previne creșterea gradului de îmbolnăvire a persoanelor vulnerabile, care primesc, săptămânal, necesarul efectuării dușului, dar și un schimb de haine curate. În anul 2022, voluntarii au ajutat la distribuirea produselor de igienă și a hainelor, dar și la curățenia băilor, după efectuarea dușurilor de către persoanele fără adăpost.
Premiul Cantina Socială s-a acordat voluntarului Sebastian Sîrb
Premiul PRIETENI PENTRU UN ZÂMBET
Anul 2022 a fost plin de schimbări pentru echipa Prieteni pentru un zâmbet, 11 noi voluntari au finalizat cursul de clovni în luna august și s-au alăturat echipei. De la sfârșitul lunii noiembrie ne-am bucurat să reluăm activitățile cu cei mici de la Spitalul Județean de Urgență Oradea. Voluntarii clovni au activat prin vizite la Centrul de Îngrijire de zi pentru copii, aflat în subordinea Direcției de Asistență Socială Oradea, la Centrul de zi pentru copii al Asociației Down Oradea și prin participarea la diverse alte evenimente dedicate copiilor. În ultimul an, echipa a realizat 185 de ore de voluntariat, aducând zâmbete fără număr pe chipul celor mici!
Premiul Prieteni pentru un zâmbet s-a acordat voluntarei Mălina Arvaș- Popa.
Premiul COLECTA PENTRU UCRAINA
La Colecta pentru refugiații ucraineni s-au implicat 22 de voluntari, care au desfășurat 267 de ore de voluntariat, contribuind la strângerea de alimente, produse de igienă, haine și donații în bani care au fost trimise către vecinii noștri ucraineni. Voluntarii noștri au dovedit spirit solidar și empatie pentru semenii noștri afectați de război și au creat legături de comunicare între ei și persoanele refugiate care au activat ca și voluntari pentru această colectă.
Premiul Colecta pentru Ucraina s-a acordat voluntarei Naomi Oros.
Premiul COLECTA DE CRĂCIUN
La tradiționala Colectă de alimente de Crăciun, în anul 2022 s-au implicat 24 de voluntari care au desfășurat 84 de ore de voluntariat, contribuind la strângerea de alimente și donații în bani pentru ca cei 150 de beneficiari ai asociației să poată primi masa caldă zilnică și pe parcursul anului 2023.
Premiul Colecta de Crăciun s-a acordat voluntarei Andreea Ghercă.
Premiul SPRIJIN ADMINISTRATIV
Activitatea administrativă este foarte importantă în organizația noastră și în anul 2022, 67 de voluntari au cumulat 254 de ore de voluntariat în activități administrative, care au inclus și Campania 3,5% și ”Cutia de Crăciun”.
Premiul Administrativ s-a acordat voluntarei Bianca Moș
Premiile VOLUNTAR CICRO
Centrul de Informare și Consiliere pentru Refugiați Oradea, sau pe scurt, CICRO, este un serviciu al Asociației Caritas Eparhial Oradea care și-a deschis porțile pentru familiile venite din Ucraina în contextul războiului în luna iunie a anului 2022. De atunci și până în prezent, le-am oferit beneficiarilor noștri ucraineni sprijin prin servicii sociale complexe, asistență psihologică și programe educaționale tip școală și after school pentru copiii de clasele primare și de gimnaziu. Am angajat la centru o echipă de profesioniști: profesori, psiholog și translator ucraineni, împreună cu care sprijinim integrarea familiilor ajunse la noi.
De-a lungul lunilor de vară am organizat pentru copii și tineri un program tip Summer School, la care aceștia au participat zilnic la activitățile educative și de socializare concepute pentru ei. Am avut norocul de a o avea alături de noi în cadrul acestui program pe prima voluntară ucraineancă înscrisă la ACEO care, la cei doar 16 ani ai ei, a fost prezentă în fiecare zi pentru a-i sprijini într-un mod creativ pe cei 30 de copii care au participat la activități. Are planuri mari pentru viitorul ei în România, unde își dorește să rămână pe termen lung. Îi mulțumim voluntarei noastre pentru disponibilitatea de a crea cot la cot cu noi un context în care micuții ucraineni să se simtă ca acasă.
Premiul voluntar pentru CICRO s-a acordat voluntarei Taranukha Valya.
În continuare vrem să recunoaștem meritele unei persoane care, datorită eforturilor ei neobosite, a reușit să obțină pentru familiile din Ucraina, accesul la servicii și drepturi medicale depline.
Premiul voluntar pentru CICRO s-a acordat voluntarei Simona Todorean.
Premiul CEL MAI ACTIV VOLUNTAR
Cel mai activ voluntar este persoana care se implică în cele mai multe activități din dorința de a schimba ceva pentru comunitatea lui.
Premiul Cel mai activ voluntar s-a acordat voluntarei Alexandra Nicolae.
Premiul pentru DISPONIBILITATE
Disponibilitatea înseamnă a fi prezent la nevoie. Când ești anunțat cu o oră înainte și faci tot posibilul să fii prezent, când renunți la programul tău pentru a oferi o mână de ajutor, când alegi să dedici din timpul tău pentru un plus oferit aproapelui.
Premiul pentru Disponibilitate s-a acordat voluntarei Yvette Levai.
Premiile SPECIALE FUNDRAISER
Premiul special îl oferim persoanelor care promovează asociația noastră în comunitate, prin chemarea la voluntariat și prin propriul exemplu de conduită. De-a lungul anului 2022, am derulat activități de promovare a voluntariatului și acțiuni caritabile de colectare de alimente în instituțiile de învățământ partenere. Activitatea ”Cutia de Crăciun” nu ar fi fost posibilă fără o colaborare strânsă cu învățătoare și profesori dedicați, care au răspuns mereu apelului nostru la sprijin comunitar și au asigurat informarea și mobilizarea elevilor și părinților spre implicarea socială: Carmen Chiș, Krisztina Ursu, Dana Mihincău, Mariana Todorean, Adriana Miclăuș, Patricia Capriș, Florica Crețiu și Roxana Țipla.
Premiile speciale VOLUNTAR PENTRU UCRAINA
Le oferim persoanelor care s-au mobilizat, au promovat și ne-au sprijinit în realizarea Colectei pentru refugiații ucraineni. Prin ajutorul direct al seminariștilor din Oradea și a familiei Scorțe din Telechiu, roadele activității au ajuns dincolo de graniță, la Apșa de Jos, unde sute de oameni au așteptat cu speranță și îngrijorare sprijinul de care aveau atât de multă nevoie.
Le mulțumim: doamnei învățătoare Lia Șipoș, coordonatorul colectei speciale din cadrul proiectului ”Din inimi de copii”, realizată la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea;
domnului Tavi Scorțe de la Casa de tip familial ”Margherita” din Telechiu;
părintelui Anton Cioba, rector al Seminarul Teologic Greco-Catolic ”Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea.
Premii speciale VOLUNTAR PENTRU CICRO
Le oferim o recunoaștere simbolică celor care și-au asumat, în mod voluntar, să ne susțină în împlinirea misiunii noastre de a oferi, în mod profesionist, suport pentru persoanele refugiate. Fără ajutorul lor atât de necesar și atât de urgent pentru semenii noștri nu am fi putut să oferim calitate în serviciile noastre sociale și nu am fi putut deschide noi orizonturi pentru stabilitatea emoțională, materială și financiară a celor pe care îi ajutăm să se integreze din punct de vedere socio-profesional.
Premiul s-a acordat: „CMI Dr. Cizmaș Narcisa” și Doamnei Dr. Melania Forogău.
Premiul special pentru SPRIJIN ADMINISTRATIV
Îl oferim pentru disponibilitatea, calitatea timpului și diversitatea serviciilor oferite pentru o bună desfășurare a activităților din cadrul asociației.
Premiul s-a acordat domnului Cristian Muntean.
Premiul ,,Voluntarul anului”
Este premiul oferit pentru: implicare, disponibilitate, diversitatea activităților în care s-a implicat, numărul de ore prestate şi calitatea serviciilor oferite. Toți voluntarii activi din 2022 sunt nominalizați pentru acest premiu, vă invităm pe scenă!
Premiul voluntarul anului 2022 s-a acordat voluntarei GEORGIANA FLONTA
Evenimentul a fost presărat cu momente artistice susţinute de Akulenko Vitaliy, Olimpiu Man, Cristina Felappi, Cristina Pantea, Natalia Bendre, grupul Enjoy Music și corul Enjoy Music al Biroului Pastoral pentru Laici al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, alcătuit din elevii claselor primare ale Liceului Greco-Catolic “Iuliu Maniu” și, nu în ultimul rând, solistului Ovidiu Lazăr, care a închis evenimentul printr-un recital excepțional.
Traducerea în limba ucraineană a fost asigurată, în această seară, de Svetlana Hercuț, pentru elevii și părinții ucraineni prezenți în sala.
Mulţumim Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, domnului director Andrei Cristea, pentru că ne-a găzduit evenimentul şi domnului Bogdănel Timoș pentru tot ajutorul oferit în organizarea evenimentului.
Mulțumim: Black Wolf pentru pizza, Cofetăria Scala pentru tort, SC Carbenta SRL pentru ajutorul financiar, pentru că au susținut realizarea celei de a XVIII-a zi a Voluntarului Caritas.
Felicitări tuturor voluntarilor şi deosebite mulţumiri pentru tot ceea ce au făcut pentru beneficiarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea şi pentru asociaţie în 2023!
Patricia Pele
Coordonator voluntari
Sursa: egco.ro