Sâmbătă, 11 noiembrie a.c., tinerii si copiii din Protopopiatul de Beiuș au sărbătorit tradiționala „Zi a Recunoștinței pentru Recolte”. An de an, la sfârșitul toamnei, Asociația „Ave Miriam” împreună cu Protopopiatul Greco-Catolic de Beiuș invită copiii din Beiuș și din parohiile arondate să aducă mulțumire lui Dumnezeu pentru roadele pământului primite din Providența Sa și pentru darurile spirituale.

Roadele de la altar, Ți le oferim,
Tu, binecuvântă, Doamne, roadele acestei toamne,
Să ne pui pe buze zâmbet
și iubirea Ta în suflet
Căci în Tine ne e rostul,
Tu ai fost și ești al nostru.”

Sărbătoarea a debutat  în Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Beiuș cu o Sfântă Liturghie concelebrată de protopopul locului, alături de câțiva preoți parohi și animată de tinerii prezenți alături de doamnele profesoare de religie.

În ajunul zilei, profesoarele alături de câteva mame au creat și un colț tematic, așezat în absida bisericii. După acest moment spiritual, programul a continuat în Oratoriul „Colț de Rai”, unde copiii din diferite parohii, chiar de diferite confesiuni, au avut ocazia de a se prezenta și a se împrieteni.

Ghicitori, jocuri, cântece și dans au umplut „coșul” fiecăruia, împlinind frumusețea zilei și desăvârșind bucuria de a fi împreună.

Protopopiatul de Beiuș


Sursa: egco.ro