Este prima vară, după cea din 2019, când copiii şi tinerii din Zalău pot petrece mai multe zile împreună.

Zilele bucuriei au început duminică 10 iulie la Bocşa, unde copiii au participat, împreună cu mai mulţi adulţi şi cu credincioşii parohiei din localitate, la Sfânta Liturghie, apoi la a cincea ediţie a Pelerinajului Bocşa-Bădăcin, eveniment organizat de preoţii Orest Nichita şi Cristian Borz. Au participat şi părinţii protopopi Valer Părău şi Nicolae Bodea, părintele Daniel Bertean, care a însoţit participanţii în toate cele patru zile, precum şi Surorile Sfintei Inimi de la Zalău.

A doua zi ne-am întâlnit la Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Zalău, începând ziua cu cateheză, rugăciuni şi continuând cu jocuri.

Marţi am făcut o frumoasă ieşire la castrul roman de la Moigrad-Porolissum.

Miercuri ne-am întâlnit la Biserica „Sfânta Familie” din Zalău, unde s-a celebrat Sfânta Liturghie, la care părintele Marius Matei a ţinut un amplu cuvânt de învăţătură, programul continuând cu jocuri. Părintele-protopop Valer Părău, unul din organizatorii acestor acţiuni, împreună cu părintele Daniel Bertean, a fost din nou alături de noi.

Mulţumim bunului Dumnezeu pentru aceste zile frumoase. Mulţumim tuturor celor care au susţinut desfăşurarea acestor activităţi, în special voluntarilor Nicolae Buda şi Hári Ibolya.

Pr. Ciprian Robotin


Sursa: egco.ro