Duminică, 2 iunie 2024, de la orele 10, la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” (str. Polonă 50), Eparhia Greco-Catolică de București celebrează zece ani de la întemeiere, precum și sărbătoarea celor șapte episcopi martiri din timpul prigoanei regimului ateu contra Bisericii Române Unite.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, la care va participa și Arhiepiscopul romano-catolic de București, Înalt Preasfințitul Aurel Percă, Preasfințitul Mihai Frățilă, Episcopul greco-catolic de București, va sfinți noua pictură a catedralei din capitală, realizată de pictorul ucrainean Ivan Karas.

În scrisoarea de felicitare cu ocazia celor zece ani de la întemeierea episcopiei de București, Arhiepiscopul Major, Cardinalul Lucian Mureșan, arăta că „la umbra bisericii Sfântul Vasile cel Mare s-a scris o istorie de har pe care bunătatea Domnului a revărsat-o din belșug, conducând pașii credinței spre întâlnirea cu El. Episcopia de la București mărturisește, prin urmare, în fibra ei sufletească o minunată și sfințită moștenire. Este o moștenire clădită pe valorile morale ale Evangheliei, dar și pe temelia martirilor.”