Ieri 14 martie 2019, Cardinalul Gualtiero Bassetti, Arhiepiscop de Perugia-Città della Pieve și Președinte al Conferinței Episcopale Italiene, l-a primit în audiență la Perugia pe părintele Cristian Crișan, Vizitator Apostolic pentru credincioșii greco-catolici români din Europa occidentală. Prilejul a fost dat de vizita efectuată în comunitatea greco-catolică de la Perugia, păstorită de părintele Lucian Cordiș. A fost prezent la audiență și părintele Valer Sician, responsabil cu pastorația credincioșilor români la Firenze.

Vizitatorul Apostolic, fiind totodată și Coordonator național pentru greco-catolicii români din Italia, i-a prezentat Cardinalului Bassetti proiectele comunităților românești din Peninsula italiană ca urmare a primei întâlniri a preoților organizată de Fundația Migrantes la Roma de pe data de 4 martie 2019. O atenție deosebită a fost acordată vizitelor pe care părintele Crișan le efectuează din încredințarea Sfântului Părinte Papa Francisc în toate comunitățile greco-catolice române.

Președintele Conferinței Episcopale Italiene a transmis tuturor preoților și comunităților salutul și binecuvântarea sa, exprimând sprijinul Bisericii Catolice din Italia în vederea tutelării identității credincioșilor greco-catolici români prezenți pe teritoriul italian și a sporirii binelui spiritual al acestora.

Biroul MIGRANTES al Curiei Arhiepiscopiei Majore