Pelerinajul eparhial la Blaj pentru întâlnirea Papei FRANCISC cu Biserica Română Unită, Greco-Catolică

Vizita apostolică a Papei Francisc în România este un eveniment cu adevărat epocal.

Urmașul sfântului Petru vine „să-i întărească pe ai săi în credință și să-i susțină în mărturia speranței lor”. Trebuie să ne pregătim cu mult elan sufletesc, bucurie și încredere în Providență pentru întâlnirea de credință cu Sfântul Părinte Papa Francisc.

În timpul vizitei sale în România Sfântul Părinte se va întâlni cu Biserica Greco-Catolică la Blaj.

Toți credincioșii din episcopia noastră sau orice persoană de bună credință din teritoriu, doritori de a participa la pelerinajul de la Blaj, sunt invitați să ia contact cu preoții greco-catolici din București și din provincie pentru a-și confirma prezența.

Contactându-i pe parohi sau pe delegații lor, în așteptarea precizării datei când Papa va fi la Blaj (între 31 mai și 2 iunie 2019), veți primi toate informațiile și modalitățile practice pentru a avea garanția transportului în siguranță și accesul la întâlnirea cu Papa.

Suntem așteptați să fim cât mai numeroși la întâlnirea cu Urmașul Sfântului Petru. Alături de Papa Francisc în „Mica Romă”, cum spunea Ion Heliade Rădulescu, locul de unde a răsărit soarele românilor”, vom celebra bucuria credinței și jertfa luminoasă a Bisericii noastre pe care întunericul n-a desprins-o de legătura de credință cu „Marea Romă”.

Pentru buna desfășurare a pregătirii pelerinajului eparhial la Blaj, Preasfințitului Episcop a însărcinat din partea Episcopiei de București pe Părintele Zamfir Rusu și pe Dna Livia Oțoiu.

Pr. Zamfir Rusu

Cancelaria Episcopiei

Știre preluată de pe episcopiabucuresti.ro