Marți, 18 aprilie 2023, a treia zi a Sărbătorii Învierii Domnului, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a efectuat o vizită în  Parohia Ivănești, Protopopiatul Târgu Mureș-Râciu. Tot cu această ocazie, Episcopul Cristian a făcut un popas pascal în Parohia Poienița.

Din încredințarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, Preasfinția Sa Cristian a oficiat Sfânta Liturghie, la care au concelebrat Părintele Ioan Fărcaș, Protopop al Protopopiatelor Târgu Mureș-Râciu, Părintele paroh Adrian Pop împreună cu preoți din Protopopiat, Părintele Antoniu Chifor, Vicar cu preoții al Eparhiei de Oradea, Părintele Anton Rus, Părintele spiritual al Seminarului din Oradea și Diaconul Gheorghe Răulea. Răspunsurile au fost date de către un grup de tineri din Parohia Târgu Mureș IV.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Cristian a transmis comunității salutul și binecuvântarea Preafericitului Cardinal Lucian și a întărit comunitatea prin cuvintele Evangheliei lecturate în cadrul oficiului liturgic – Luca 24,12-35 – îndemnându-i pe cei prezenți să pășească în armonie asemeni ucenicilor Luca și Cleopa în drumul lor spre Emaus.

La finalul celebrării Sfintei Liturghii, Părintele paroh Adrian Pop a mulțumit Episcopului Cristian pentru vizită și a transmis mulțumiri Preafericitului Părinte Cardinal Lucian.

Într-o atmosferă de bucurie, Parohia Greco-Catolică Ivănești a îmbrăcat straie de sărbătoare. Credincioșii parohiei – copii, tineri și adulți – au îmbrăcat straie populare, nelipsind nici tradiționala întâmpinare cu pâine și sare. Din partea autorităților civile au participat primarul comunei Livezeni, ing. Istvan Banyai, viceprimarul Sandor Orban și profesor conferențiar Mihaela Natea, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Mureș.

În cursul aceleiași zile, Preasfinția Sa Cristian a vizitat comunitatea și biserica parohială din Poienița, alături de Părintele protopop Ioan Fărcaș și de administratorul parohial, Părintele Adrian Pop. Oamenii și-au întâmpinat Ierarhul cu bucurie și gratitudine, iar împreună au intonat, în biserică, imnul pascal „Cristos a înviat!“.

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.
I Accept

La finalul vizitei arhierești în Parohia Ivănești, comunitatea a oferit o agapă pentru Episcop și invitați.

Mulțumim Lui Dumnezeu pentru această frumoasă zi!

A consemnat Pr. paroh Adrian Pop