Duminica a V-a după Rusalii, numită și „Duminica vindecării celor doi demonizați din Gadara”, a reprezentat pentru parohia greco-catolică din Pișcolt, jud. Satu Mare, un prilej de sărbătoare și binecuvântare. Preasfinția Sa Virgil Bercea, Episcopul greco-catolic de Oradea, s-a aflat în mijlocul credincioșilor cu ocazia hramului bisericii „Sfinții Apostoli Petru si Pavel”, prilej de sărbătoare celebrată prin Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

În jurul orei 10:15 Preasfinția Sa Virgil Bercea a sosit în satul nostru, la sfânta biserică, fiind întâmpinat cu bucurie, cu un buchet de flori, de către cler și credincioșii greco-catolici, ortodocși, reformați, romano-catolici prezenți la acest moment de bucurie spirituală. Alături de comunitatea noastră s-au aflat inclusiv preotul ortodox și cel reformat. Alături de ierarhul nostru au concelebrat la masa Sfântului Altar 12 preoți printre care îi amintim pe părintele Antoniu Chifor, Vicarul responsabil cu preoții, părintele Radu Filip, vicarul foraneu al Sătmarului și protopop de Carei, părintele paroh Felician Buzgău.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul bisericii „Sfântul Apostol Andrei” din Carei. La finalul Sfintei Liturghii, credincioșii au fost unși cu untdelemn sfințit, primind iconițe și binecuvântare. Sărbătoarea s-a încheiat printr-o agapă frățească.

Giulia Buzgău
via EGCO.ro