În duminica a VIII-a după Rusalii, 30 iulie 2023 – Preasfinţitul Ioan, Episcop de Lugoj a efectuat o vizită pastorală în parohia „Naşterea Maicii Domnului” – Timişoara I. – Fabric.

Împreună cu enoriașii parohiei, la Sfânta Liturghie au participat un grup de 60 de persoane provenind din Italia, Elveția, Franța, Austria, Belgia, Germania, Malta, Spania și Ucraina, preoți și laici, participanți la cea dea XXXI-a ediție a Colocviului Parohiilor Europene (CEP), eveniment care s-a desfăşurat în perioada 29 iulie – 3 august 2023 la „Casa Calfelor Kolping” din Timişoara.

Tema Cuvântului de învăţătură al episcopului a fost pe marginea Evangheliei Duminicii: înmulțirea pâinilor. Ierarhul s-a oprit asupra semnului înmulțirii hranei. Pornind de la întrebarea: cum s-a ajuns la a fi săturate mulțimile, ierarhul a spus: „Totul pornește de la un mic gest de generozitate, de fapt de sacrificiu, de curaj, prin faptul că cineva a oferit cele cinci pâini şi cei doi peşti – hrană care poate era suficientă doar pentru el şi familia sa” – a spus episcopul.

Preasfinţia Sa a subliniat faptul că este o adevărată provocare pentru un Păstor misiunea de a hrăni sufletele la nivel spiritual. Păstorul e interpelat din greu, întrucât are de hrănit sufletul și asta presupune a hrăni inteligența, rațiunea, a ilumina cu sens mințile oamenilor.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa Ioan a prezentat credincioșilor din parohie pe membrii CEP, le-a mulțumit acestora pentru participare și preoților pentru concelebrare, făcând câteva sublinieri privitoare la catolicitatea Bisericii, la șansa și harul de a face parte din aceasta. Evenimentul a fost imortalizat printr-o fotografie de grup cu participanţii la CEP.

A consemnat: Raimondo-Mario Rupp. Surse foto: Raul Man şi Mihai Pop.