În Duminica a XXXIV-a după Rusalii, în data de 3 martie 2024, Preasfințitul Ioan a celebrat sfânta liturghie în Biserica Greco-Catolică „Sfânta Treime” – Julița, protopopiatul Arad. Alături de ierarh au concelebrat: pr. Angelo-Narcis Pop, vicar general, pr. Radu Vorindan, protopop de Arad, pr. Cristian Emanuel Micu, parohul locului și pr. Gabriel Ceauş, paroh la Bârzava.

Pornind de la parabola fiului risipitor episcopul a prezentat câteva criterii prin care omul se poate încrede în Dumnezeu. Tema propusă de ierarh a fost: „Poți conta pe mine” ne spune printre rânduri Dumnezeu Tatăl.

„Dumnezeu a creat cerul și pământul și a dat lumină și viață lumii (Facere 1,1-5). Ne putem încrede în Dumnezeu, care are grijă de noi și ne oferă tot ce ne este necesar (Facere 1,11). Putem conta pe cuvântul dat al lui Dumnezeu, pe profeții, pe împlinirea lor”, a spus ierarhul.

Omul se poate baza pe Bunătatea lui Dumnezeu și milostivirea Sa față de noi: „Acoperit-au cerurile bunătatea ta Hristoase.” „Milă-mi este de popor.” (Matei 15,32). Putem conta pe prietenia lui Isus și pe iertare: „V-am numit pe voi prieteni.” (Ioan 15,15). Cărora le veți ierta păcatele, le vor fi iertate.” (Ioan 20,23). Ne putem baza pe iubirea lui Dumnezeu pentru noi prin Fiul său Isus: „Așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.” (Ioan 3,16). Nu în ultimul rând, putem conta pe promisiunea vieții după moarte: „Mă duc să vă pregătesc vouă loc. La tatăl meu și tatăl vostru, Dumnezeul meu și al vostru. Ca să fiți și voi acolo unde sunt eu.” (Ioan 14).

Episcopul a încheiat predica îndemnând credincioșii să aibă încredere deplină în Dumnezeu Tatăl, care îi va iubi și îi va ocroti mereu.

La finalul sfintei liturghii, preasfințitul Ioan a înmânat părintelui paroh Cristian o diplomă cu prilejul aniversării a 25 de ani de preoție. La eveniment a fost prezentă și doamna Crina Melania Miculiț, primarul comunei Vărădia de Mureș din care face parte localitatea Julița.

Părintele Cristian a mulțumit lui Dumnezeu, episcopului pentru vizită, preoților concelebranți și tuturor celor care s-au ocupat de pregătirea acestei vizite. Bucuria sărbătorii a continuat cu o agapă fraternă.

A consemnat: Raimondo-Mario Rupp