În Duminica a X-a după Rusalii, la 13 august 2023, Preasfinţitul Ioan, episcop de Lugoj, a efectuat o vizită pastorală în parohia „Sfântul Dumitru” Ineu, Protopopiatul de Chişineu-Criş.

Motivul vizitei a fost: Celebrarea Sfintei Liturghii de mulțumire la împlinirea celor 10 ani de la înființarea parohiei cât şi Sfințirea iconostasului.

La sosirea în parohie ierarhul a fost întâmpinat în faţa bisericii cu Sfânta Cruce şi Sfânta Evanghelie de către Părintele Dănuţ Ciuban, Protopop de Chişineu-Criş şi de pr. Mirel Lazie, parohul locului.

În cuvântul de învățătură, episcopul a vorbit pe tema Evangheliei duminicii a X-a cea a vindecării lunaticului. A împărtăşit credincioşilor câteva gânduri legate de pericolul răului, de încercarea de a ne îndepărta cât mai curând de răul care se apropie de noi și care uneori ne atinge.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, episcopul a oferit preotului paroh, în semn de apreciere şi recunoștință, o cruce de binecuvântare, iar preotul paroh a oferit în dar Preasfințitului o icoană cu Sf. Ioan Evanghelistul.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă fraternă.

Raimondo-Mario Rupp