În Duminica a VII a după Rusalii, la 23 iulie 2023, Preasfințitul Părinte Ioan, Episcopul Eparhiei de Lugoj a slujit în Parohia „Sfântul Profet Ilie Tesviteanul” din Doman, Protopopiatul Reșița.

Ierarhul a fost întâmpinat de copii ai comunității parohiale, Preaonoratul Părinte Nicolae Tutaș, Protopop de Reșița și Administrator parohial al Parohiei Doman, Pr. Ovidiu Pop, paroh la Reșița, Pr. Viorel Costinar, paroh la Târnova, dar și de către credincioși.

Preasfinția Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Narcis Pop.

Vizita Arhierească a fost prilejuită de hramul principal al bisericii – Sfântul Profet Ilie Tesviteanul, aniversarea a 10 ani de la sfințirea bisericii, Prima Sfântă Împărtășanie pentru trei copii ai parohiei și prezentarea noii cărți „Blândul Păstor – In Memoriam Părintele Aurel Silviu Bendariu”. Apariţia editorială este semnată de dl. Mihele Bogdan Andrei, Preşedinte AGRU Reşiţa, iar prefaţa lucrării a fost scrisă de Mons. Angelo-Narcis Pop.

Biserica parohială, cu hramurile „Sfântul Profet Ilie Tesviteanul și Sfântul Anton de Padova”, a fost finalizată în 2006, fiind ctitorită de vrednicul de pomenire părintele Aurel Silviu Bendariu, care a trecut la cele veşnice în anul 2019.

Sfințirea bisericii a avut loc la 27 iulie 2013 de Preasfințitul de pie memorie Alexandru Mesian.

Aducem mulțumiri bunului Dumnezeu pentru toate harurile revărsate cu îmbelșugare în această zi peste comunitatea greco-catolică de la Doman.

Text: Mihele Bogdan Andrei şi Raimondo-Mario Rupp. Foto: Raul Man şi Petre Dalea.