În Duminica a șaptea după Rusalii, 8 august 2021, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a vizitat Parohia Dumbrăveni.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Episcopul Cristian a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. La masa Sfântului Altar au concelebrat Părintele paroh Solomon Costea, Părintele paroh Tudor Gecășan (parohia Biertan), Părintele viceparoh al Parohiei Blaj II, Liviu Ursu și diaconul Rareș Vestemean.

La celebrare au participat credincioșii din parohia Dumbrăveni care s-au hrănit din cuvântul de învățătura al Preasfinției Sale și a fost prezent Primarul orașului Dumbrăveni, Domnul Emil Dârloșan. Îndemnul Episcopului Cristian a fost acela de a conștientiza încredințării și ascultării față de Dumnezeu. Este important pentru noi ca și creștini, să cerem ajutorul și mijlocirea Maicii Sfinte și întărirea în credință pentru a ne edifica sufletește în drumul spre mântuire.

Părintele paroh Costea Solomon a mulțumit tuturor pentru prezența și comuniunea în rugăciune, amintind că vizita Ierarhului în comunitate este o sărbatoare a bucuriei și a plinătății Bisericii.

La sfârșitul celebrării, într-un moment de comuniune frățească, Preasfinția Sa Cristian a vizitat Expoziția Etnografică Zestrea Fetei aflată în imediata vecinătate a Parohiei.

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș