De mai bine de zece ani există tradiţia ca în fiecare an, în a doua zi de Crăciun, Prea Sfinţitul Alexandru Mesian să efectueze o vizită pastorală într-una din parohiile oraşului Arad. În acest an, Sfânta Liturghie s-a ţinut la biserica din Arad Şega.
Prea Sfinția Sa a fost însoțit de Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General al eparhiei de Lugoj.

La eveniment, alături de credincioşii parohiei Arad Şega au participat şi credincioşi din celelalte trei parohii arădene: Capela „Bunavestire”, parohia „Naşterea Maicii Domnului” şi parohia „Sfântul Anton de Padova” din cartierul Micălaca. La sosire, cei doi ierarhi au fost întâmpinaţi cu Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce de pr. Radu Vorindan, Protopop de Arad, de pr. Sorin Seviciu, paroh de Arad Şega, precum şi de alţi preoţi.

La Sfânta Liturghie alături de Preasfințitul Alexandru au concelebrat: Mons. Angelo Narcis Pop Vicar General, pr. Radu Vorindan, Protopopul Aradului, pr. Sorin Seviciu, parohul locului, pr. Romeo Bodea, paroh la Arad-Micălaca, pr. Radu Farcaş, prelat papal, pr. Ovidiu Crişan, administrator parohial la Capela „Bunavestire” din Arad, pr. Petrovan Florin paroh la Zădăreni. A lectorat studentul teolog Cristian Bonţe.

Predica Prea Sfinţiei Sale a avut ca temă „Fuga în Egipt” conform textului evanghelic. În predică a citit și secvențe din pastorala Prea Fericitului Părinte Cardinal Lucian, Arhiepiscop Major, în final a vorbit despre istoricul retrocedării bisericii de la Arad Şega, considerând că a fost o intervenţie a lui Dumnezeu prin mijlocirea Rafilei Găluț, fecioara stigmatizată de la Bocsig. Prea Sfinţitul Alexandru le-a făcut cunoscut credincioşilor că s-a finalizat etapa eparhială a procesului de beatificare a Rafilei Găluţ (1910-1939), fecioara stigmatizată de la Bocsig, dosarul fiind trimis spre cercetare la Congregaţia Pentru Cauza Sfinţilor din Roma.

În încheierea cuvântului său, Prea Sfinţitul Alexandru a transmis tuturor credincioşilor bucurii, sănătate, pace şi haruri. „Sărbătoarea Crăciunului să o considerăm unul din cele mai mari haruri pe care Dumnezeu ni le-a dat nouă, a dăruit omenirii cel mai mare cadou, pe Fiul Său unul născut”.

Pr. paroh Sorin Seviciu a mulţumit Prea Sfințitului Alexandru pentru prezenţa în mijlocul credincioşilor şi de-asemenea a mulţumit corului şi preoţilor participanţi.

Pr. Gherghel Petrișor