De mai bine de zece ani există tradiția ca în fiecare an, în a doua zi de Crăciun, Prea Sfințitul Alexandru Mesian să efectueze o vizită pastorală într-una din parohiile orașului Arad. În acest an, Sfânta Liturghie s-a ținut în parohia „Sfântul Anton de Padova” din cartierul Micălaca.
Prea Sfinția Sa a fost însoțit de Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General al eparhiei de Lugoj.

La eveniment, alături de credincioșii parohiei au participat și credincioși din celelalte trei parohii arădene: Capela „Bunavestire”, parohia „Nașterea Maicii Domnului” și parohia Arad-Șega „Sf. Petru și Pavel”. La sosire, cei doi ierarhi au fost întâmpinați cu Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce de pr. Radu Vorindan, Protopop de Arad, de parohul locului pr. Bodea Romeo, precum și de alți preoți.

La Sfânta Liturghie alături de Preasfințitul Alexandru au concelebrat: Mons. Angelo Narcis Pop Vicar General, pr. Radu Vorindan, Protopopul Aradului, pr. Romeo Bodea, parohul locului, pr. Ovidiu Crişan, administrator parohial la Capela „Bunavestire” din Arad, pr. Petrovan Florin paroh la Zădăreni și pr. Tarce Marcel, paroh la Cruceni.

Predica Prea Sfinției Sale a avut ca temă „Fuga în Egipt” conform textului evanghelic. În predică a citit pastorala Prea Fericitului Părinte Cardinal Lucian, Arhiepiscop Major.

În încheierea cuvântului său, Prea Sfințitul Alexandru a spus „Sărbătoarea Crăciunului să o considerăm unul din cele mai mari haruri pe care Dumnezeu ni le-a dat nouă, a dăruit omenirii cel mai mare cadou, pe Fiul Său unul născut”, totodată a transmis tuturor credincioșilor bucurii, sănătate, pace și haruri și un An Nou 2019 fericit!

Pr. paroh Bodea Romeo a mulțumit Prea Sfințitului Alexandru pentru prezența în mijlocul credincioșilor și de-asemenea a mulțumit corului și preoților participanți.

Biroul de presă al Eparhiei de Lugoj