Monseniorul Tuomo T. Vimpari, însărcinat cu afaceri ad interim la Nunțiatura Apostolică din București, a fost prezent în perioada 6-8 octombrie a.c. la Oradea. În cadrul acestei vizite de curtoazie, vineri și sâmbătă dimineața, 6-8 octombrie a.c., Excelența Sa a vizitat Dieceza Romano Catolică de Oradea, iar din după-amiaza zilei de sâmbătă, a fost prezent în Episcopia Greco-Catolică.

În Eparhia de Oradea, mons. Vimpari însoțit de PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, a vizitat mai multe parohii greco-catolice, cele două școli confesionale și alte instituții ecleziale greco-catolice din oraș: parohia,,Schimbarea la Față” din Oradea, parohia „Sf. Treime” din cartierul Nufăru, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, Liceul Don Orione din Oradea și biserica „Tuturor Sfinților”, Sanctuarul Eparhial „Maica Domnului” din Oradea și Centrul rezidențial „Casa Frențiu” al Caritas Eparhial Oradea. De asemenea, un moment special a fost dedicat vizitei Palatului Episcopal, vizită ghidată de eparhul locului.

În cadrul vizitei la parohia greco-catolică „Sf. Treime”, mons. Vimpari a participat la Întâlnirea anuală a Reuniunilor Mariane din Eparhia de Oradea, desfășurată sub titlul „Aducem dar de rugăciune cinstindu-l pe Isus cu Preacurata Fecioară Maria, Regina Rozariului”. Sâmbătă seara, reprezentantul Sfântului Scaun a participat cu cei doi episcopi catolici din Oradea, PS Virgil Bercea și PS László Böcskei, la Sfânta Liturghie de încheiere a Întâlnirii Familiilor din Dieceza de Oradea, desfășurată în Catedrala romană-catolică „Înălţarea Maicii Domnului”. Duminică, 8 octombrie a.c.,alături de Preasfințitul Virgil, mons. Tuomo T. Vimpari a participat la sfințirea bisericii greco-catolice „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Drighiu, județul Sălaj.

Toate aceste zile petrecute în Episcopia Română Unită cu Roma Greco-Catolică de Oradea au fost pentru reprezentantul Sfântului Scaun prilejul de a-și îmbogăți experiența cu spiritualitatea Bisericii Catolice de rit oriental, pe care a avut ocazia să o trăiască în Eparhia de Oradea. Îi mulțumim mons. Tuomo T. Vimpari pentru această vizită!

Biroul de Presă EGCO


Sursa: egco.ro