La ora 12 (ora Romei), în cea de-a cincea zi a vizitei ad limina apostolorum pe care Episcopii catolici din România o efectuează la Roma, după o întâlnire cu reprezentanțiilor Congregației pentru Cler, Ierarhii au început vizita de lucru la Dicasterul pentru Laici, Familie și Viață.

Dicasterul pentru Laici, Familie și Viață a fost creat de către Papa Francisc prin Motu Proprio Sedula Mater, din 15 august 2016. Dicasterul este organizat după un statut aprobat „ad Experimentum“, pe 4 iunie 2016 și care a intrat în vigoare la 1 septembrie 2016. În noua structură au fost transferate atribuțiile și funcțiile ce au aparținut până atunci Consiliului Pontifical pentru Laici și Consiliul Pontifical pentru familie, care au încetat să mai existe.

Academia Pontificală pentru Viață este în subordinea acestui Dicaster.

Dicasterul pentru Laici, Familie și Viață este împărțit în trei secțiuni: pentru credincioșii laici, pentru familie și pentru viață. Competența sa se manifestă în acele probleme care sunt relevante pentru Sfântul Scaun în ceea ce privește promovarea vieții, a apostolatului credincioșilor laici, a grijii pastorale pentru familie și a misiunea ei, conform planului lui Dumnezeu, precum și pentru protejarea și susținerea vieții umane.

Actualii superiori ai Congregației sunt:

Prefect: H.Em. Cardinalul Kevin Joseph Farrell
Secretar: Părintele Alexandre Awi Mello, I. Sch.
Subsecretar al Secțiunii pentru credincioșii laici: Dott.ssa Linda Ghisoni
Subsecretar al Secțiunii pentru viață: Prof. Gabriella Gambino

ACC

(Sursa foto: Pr. diacon Marius Cîmpean)