Fundația „Vobiscum” și Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla anunță vernisajul expoziției de grafică „12 martiri” de Vera Vancea, expoziție închinată celor doisprezece episcopi greco-catolici martiri și mărturisitori ai credinței în temnițele comuniste.

Vernisajul va avea loc luni, 24 octombrie 2022, ora 18:30 la Cluj, în spațiul expozițional din Bastionul Croitorilor (Cluj-Napoca).

Vera Vancea este artist plastic emergent, în frumoasă și constantă ascensiune, membră titulară a UAP, cu numeroase expoziții la activ, atât colective cât și personale. În această serie de lucrări, ea a intrat în dialog creativ cu personalitatea episcopilor martiri prin arta grafică în tehnică mixtă, lăsându-se inspirată de atitudinea lor verticală și de destinul lor deopotrivă dramatic, eroic și pilduitor.

Fundația „Vobiscum” este un proiect deschis de Misiunea Română Anglia de dialog al credinței creștine cu științele, cu cultura, cu artele, cu istoria, cu oameni de credințe sau confesiuni diferite sau care nu profesează nicio credință religioasă. Fundația se află sub patronajul Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Partener media: Via Cluj Tv