Sanctitatea Sa Papa Francisc l-a numit Episcop Auxiliar de Alba Iulia pe cucernicul părinte László Kerekes, până în prezent este preot paroh al Parohiei Fericitul Eusebiu din Târgu Secuiesc, atribuindu-i scaunul episcopal titular de Tharros.

Mons. László Kerekes s-a născut la 23 iulie 1968 în Ghelința, județul Covasna în Arhiepiscopia Alba Iulia, unde a absolvit studiile liceale în 1986. După îndeplinirea serviciului militar de un an, urmează cursurile Institutului Teologic Romano-catolic din Alba Iulia până în 1990. Din 1990 până în 1992 a continuat studiile la Academia Teologică și la Seminarul Central din Budapesta, Ungaria. A fost hirotonit preot la Ghelința la 16 mai 1993 de către Episcopul auxiliar de Alba Iulia de atunci E.S. Mons. György Jakubinyi și încardinat în aceeași arhidieceză. A obținut apoi la Universitatea Catolică Sfântul Paul din Ottawa, Canada, în 1994 licența în Drept Canonic și doctoratul în 2004.

În decursul celor 26 de ani de preoție a îndeplinit diverse funcții pastorale și responsabilități. Din 1994 până 2000 a fost prefect de disciplină, profesor de Drept Canonic și Retorică (Omiletică) la Seminarul Major din Alba Iulia. Ca doctorand la Ottawa, desfășoară activitate pastorală în limbile engleză și maghiară în parohia unde a locuit. Din 2004 și până în prezent este preot paroh al Parohiei Fericitul Eusebiu din Târgu Secuiesc. Este membru al Consiliului Prezbiteral și al Tribunalului Ecleziastic de Alba Iulia.

Mons. Kerekes vorbește fluent ungurește, românește și engleză.