Duminică 22 noiembrie 2020, în Duminica a XXVI-a după Rusalii, în parohia Lechința din Protopopiatul Iernut, s-a oficiat Sfânta Liturghie urmată de instalarea noului administrator parohial, Pr. Sorin Ovidiu Băcel.

Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian, în mijlocul comunității s-a aflat Pr. Protopop Vasile Iagăr. Acesta a prezidat Sfânta Liturghie în aer liber, împreună cu câțiva preoți apropiați Parohiei și cu noul administrator parohial, Pr. Sorin Băcel.

La final s-a citit Decretul de numire în Parohie emis de Preafericitul Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. După acest moment Pr. Sorin Băcel a mulțumit ierarhiei și comunității de credincioși din Lechința.

Totodată, Părintele Protopop a predat noului păstor Evanghelia, crucea și cheile bisericii, invitând credincioșii să-l susțină cu rugăciunea pe părintele Sorin în misiunea sa.

Părintele Sorin Ovidiu Băcel s-a născut la data de 08.03.1983 în localitatea Mediaș Jud. Sibiu. În anul 1997 a fost admis la Liceul Teologic Sfântul Vasile Cel Mare din Blaj, iar în anul 2001 a fost admis la Facultatea de Teologie Greco-Catolică Blaj. Din anul 2007 și-a continuat studiile teologice, iar în anul 2011 a susținut lucrarea de licență. Începând cu anul 2012 a urmat cursurile de masterat tot la Blaj, iar în anul 2013 și-a susținut lucrarea de disertație.

Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, a primit hirotonirea întru preoție duminică, 8 noiembrie 2020, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj, prin punerea mâinilor Preasfinției Sale Cristian, Episcop Auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș.

Biroul Arhieparhial de Presă