De 15 ani Parohia Greco-Catolică “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Beclean organizează Tabăra pentru părinți și copii la Vatra Dornei.

Anul acesta 97 de părinți, tineri și copii au participat în perioada 21-23 februarie la cea de-a XV-a ediție a taberei de formare creștină organizată în frumoasa stațiune din depresiunea Dornelor, cu tema „Tinerii, prezentul Bisericii”.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Pe durata taberei, Pr. Alin Cîndea, împreună cu ceilalți membri din echipa de organizare, au propus participanților, majoritatea adolescenți, dezbateri pe marginea problemelor cu care ei se confruntă la această vârstă, dar și despre rolul deosebit de important pe care tinerii îl pot avea în sânul Bisericii.

”Adesea se spune că tinerii sunt viitorul Bisericii, dar în realitate voi sunteți deja Biserica. Așa cum Biserica are nevoie de înțelepciunea și prudența celor mai în vârstă, a celor cu experiență, are nevoie și de energia, entuziasmul și spiritul vostru de inițiativă”, le-a amintit preotul celor prezenți. „Spiritul de inițiativă a tinereții prețuiește cât experiența bătrâneții”.

Timpul petrecut împreună a fost unul intens, marcat de celebrarea Sfintei Liturghii, momente de rugăciune, discuții, întrebări și răspunsuri care au avut drept scop aprofundarea credinței, dar a fost timp suficient și pentru schiat, patinat și alte activități de recreere.

Mulți dintre cei care au participat pentru prima dată la această tabără au mărturisit că a fost o experiență frumoasă și că așteaptă cu nerăbdare să participe și la alte activități de acest gen, care se desfășoară cu regularitate în cadrul Oratoriului Parohiei Greco-Catolice din Beclean.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

ACC