Parohia greco-catolică Sfinții Trei Ierarhi Beiuș, alături de Asociația Ave Miriam, au organizat tabăra anuală de vară a Oratoriului Colț de Rai care funcționează pe lângă biserică. An de an activitățile regulate ale copiiilor și tinerilor de la oratoriu sunt încununate cu tabăra de vară.

În acest an, în perioada 15-18 iulie, tabăra a avut loc în localitatea Săcuieu la Pensiunea Sequoia. Participanții au avut au avut parte de o paletă largă de ocupații, de la rugăciune și cateheză la jocuri și drumeții. Zilnic, copiii au participat la cateheza susținută de părintele Zima Zorel, care pe baza textelor biblice, a dorit să conștientizeze auditorul despre providența și mărinimia lui Dumnezeu. El oferă tuturor darurile Sale „pe care le știm și pe care nu le știm” și seamănă în inimile noastre cuvântul Său înrourat cu harul primit.

Copiii au fost invitați să recunoască în viața proprie această dărnicie, prin părinți, prieteni, Biserică și școală, și a se bucura de acestea prețuind ceea ce și cât au, căutând în toate Împărăția cerurilor. Îndemnul final a fost de a fi fericiți dăruind ei la rândul lor semenilor din  ceea ce au primit, rodnici fiind prin iubire și dăruire, credință și moralitate, speranță și viziune angajantă în societate.

Copiii și tinerii au făcut și drumeții, vizitând atracțiile naturale ale zonei: cetatea Bologa, Moara de apă, Vălul miresei, Vârful Vlădeasa și arborele Sequoia. Natura, prin frumusețea sa, a inspirat recunoștință și contemplare.

Jocurile comunitare, pe lângă clasicul fotbal în care s-au antrenat nu doar băieții ci și fetele, au fost animate de către tinerii participanți la Universitatea de Vară recentă, astfel implementând cele acumulate. Cu atenție pedagogică și dăruire părintească, Prof. Zima Carmen și Laza Cristian, membri ai asociației, au avut grija bunei dessfășurări a taberei.

Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat, atât din punct de vedere financiar cât și logistic: Bayern Mobile Solution (Vodafone), Baidoc Adriana (membru C.D. al asociației), Cami-Asigurari Consulting, Dr. Gheorghe Furau, Fam. Viviana Sala, Filip Flavius, Magazinul Practic – Beiuș, firma Pantano, Reuniunea Mariană Sfânta Maria Beiuș.

Biroul de Presă


Sursa: egco.ro