În dimineața zilei de 30 octombrie 2018, Episcopii Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Blajului, la împlinirea a 70 de ani de la arestarea Episcopilor greco-catolici care au dat mărturie cu prețul vieții pentru credința lor în Cristos: Valeriu Traian Frenţiu, Ioan Suciu, Alexandru Rusu, Iuliu Hossu, Vasile Aftenie, Ioan Bălan, Tit Liviu Chinezu.

A celebrat Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore. A concelebrat Excelența Sa Miguel Maury Buendia, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, împreună cu Episcopii Greco-Catolici din România reuniți în această perioadă la Blaj pentru sesiunea sinodală de toamnă, cu participarea unui număr mare de preoți și credincioși.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, credincioșii și elevii Liceului Teologic „Sfântul Vasile cel Mare” Blaj, au avut bucuria de a viziona filmul „Șapte martori pentru Mica Romă”.

Sinodul Episcopilor îi reunește pe toți Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara granițelor țării, și exprimă unitatea Bisericii în comuniune cu Urmașul lui Petru, Sfântul Părinte Papa Francisc.

Biroul Arhieparhial de Presă