O nouă serie de evenimente legate de momentul istoric al făuririi României Mari și de rolul pe care Biserica Greco-Catolică l-a avut în împlinirea visului unității naționale a românilor, împreună cu Biserica Ortodoxă și cu mințile luminate ale vremii, este programată în 24 și 25 nov. 2018, la Cluj-Napoca și la Gherla.

CLUJ-NAPOCA: Sambătă, 24 nov. 2018, de la ora 9.30, în Piața Cipariu, la Catedrala în construcție a Martirilor și Mărturisitorilor sec. al XX-lea, are loc Simpozionul omagial cu tema „Eparhia de Cluj-Gherla și eminentul ei Ierarh”. Conferențiari: Acad. prof. dr. ing. Emil Burzo, Prof. univ. dr. George Cipăianu, Lect. univ. dr. Lucian Turcu, Prof. dr. Zamfir Tâmbuș și Preasfinția Sa dr. Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla, gazda manifestării.

GHERLA: Duminică, 25 nov. 2018, în biserica greco-catolică „Sf. Iosif” din Piața Unirii, de la ora 10.00, va fi celebrată Sfânta Liturghie arhierească, de către Episcopul de Cluj-Gherla și un sobor de preoți, după care, de la ora 12.00, va avea loc dezvelirea și binecuvântarea unui bust al Cardinalului Iuliu Hossu, realizare a artistului Vlad Prună. Evenimentul se va desfășura cu participarea Fanfarei mun. Gherla.

În continuare, de la ora 15.00, Cinematograful municipal „Pacea” de pe str. Ștefan cel Mare f.n., va găzdui Simpozionul cu tema: „Episcopul Iuliu Hossu și Marea Unire de la 1 Decembrie 1918”. Vor conferenția: Prof. dr. Ion Buzași, Prof. Ioan Câmpean, Drd. Claudiu Pădurean, jurnalist și PS Florentin Crihălmeanu.

Anunț: Simpozioane omagiale dedicate Episcopului Iuliu Hossu vestitorul unirii la Cluj și Gherla și dezvelire de bust la Gherla
Anunț: Simpozioane omagiale dedicate Episcopului Iuliu Hossu vestitorul unirii la Cluj și Gherla și dezvelire de bust la Gherla