În Duminica a XX-a după Rusalii, 08 octombrie 2017, Prea Sfinţitul Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Chişineu Criş. Este cea de-a șasea vizită pastorală pe care Prea Sfinţia Sa o face în această localitate. Ultima vizită pastorală a avut loc la 13 iunie 2015. Prea Sfinţia Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, vicar general al Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj..

La sosire, P.S. Alexandru a fost întâmpinat în faţa bisericii cu Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce de pr. Florin Orza O.F.M. Conv. parohul locului împreună cu mai mulţi preoţi.

Cu ocazia acestei vizite s-a sfințit noua casă parohială, construcție care a fost finalizată în această toamnă. Construcția casei parohiale a început în anul 2014, iar până în 2017 preoții franciscani au locuit în chirie. Pentru realizarea proiectului cu succes s-au primit ajutoare din străinătate de la diferite asociații: Renovabis, Padova, Kirche in Not, Koln, Munster, Ostfond Viena, Mainz, Conferința Episcopilor din USA, L`Oeuvre d`Orient, Episcopia de Lugoj, dar și contribuții din partea bunilor credincioși din Chișineu Criș.

Reamintim că această parohie a luat ființă la dorința credincioșilor care s-au stabilit în oraș din satele învecinate: Sintea Mare, Șimand, Chereluș, dar și din Maramureș, Bihor, Cluj-Napoca. În anul 2009 primăria din Chișineu-Criș a acordat un teren pentru construcția bisericii și a casei parohiale în suprafață de 1288 mp. Cel care s-a îngrijit de înființarea acestei parohii, dar și cel care a construit biserica a fost pr. prot. Ciuban Dănuț. Sfințirea bisericii a avut loc în anul 2012 pe data de 22 iulie. Este de menționat faptul că această parohie din anul 2012 este păstorită de călugării franciscani, OFM Conv.

P.S. Alexandru i-a felicitat pe fraţii franciscani pentru rodnica activitate pastorală pe parcursul celor 5 ani de când s-au stabilit în această parohie

La final, pr. Florin Orza, parohul locului adus mulţumire lui Dumnezeu prin mijlocirea Sfântului Anton de Padova, a mulțumit Prea Sfinţitului Alexandru, preoților concelebranţi, dar și credincioșilor pentru că au luat parte la eveniment.

Bucuria sărbătorii s-a încheiat cu o agapă fraternă.

Biroul de presă – Pr. Gherghel Petrișor