COMUNICAT

Sesiunea ordinară de primăvară a

Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică

Blaj, 7-9 mai 2019

În atenția Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, reuniți în sesiune sinodală ordinară între 7-9 mai 2019 la Blaj, s-a aflat apropiata vizită a Sfântului Părinte Papa Francisc în România, ocazie cu care pe 2 iunie 2019, va fi celebrată la Blaj beatificarea celor șapte episcopi greco-catolici care au dat mărturie cu prețul vieții pentru credința lor, precum șianalizarea diferitelor aspecte pastorale și administrative din țară și din diaspora.

Joi 9 mai 2019, Episcopii sinodali au participat la binecuvântarea statuii Sfântului Ioan Paul al II-lea, pentru a marca cei douăzeci de ani de la vizita istorică a Suveranului Pontif în România. La slujba de binecuvântare a luat parte Excelența Sale Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, precum și înalți reprezentanți ai autorităților civile centrale și locale.

Următoarea Sesiune sinodală ordinară se va desfășura în intervalul 23-25 octombrie 2019, la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major.

În aceste zile de comuniune, întregul Sinod s-a rugat Bunului Dumnezeu pentru buna desfășurare a vizitei Sfântului Părinte în România.

Sinodul Episcopilor îi reuneşte pe toţi Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara granițelor țării, reunindu-se în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara şi toamna.

Notar

Pr. Cristian Crișan


Preluat de pe e-communio.ro