Ieri seară s-a desfăşurat, prin intermediul platformei Zoom, şedinţa pregătitoare a Întâlnirii Eparhiale a Familiilor, care va fi găzduită de Biserica Greco-Catolică din Beiuş în data de 19 iunie 2022.

Au participat Părintele Vicar General Mihai Vătămănelu, Părintele Vicar cu pastoraţia familiilor Mihai Tegzeş, părinţi protopopi, părinţi parohi şi părinţi responsabili cu pastoraţia familiilor în protopopiate. Au fost alături şi reprezentanţi ai familiilor de credincioşi din Protopopiatul de Zalău şi de Beiuş.

Părintele Vicar General Mihai Vătămănelu a adus în discuţie contextul în care această întâlnire a familiilor se înscrie în seria de evenimente care se vor desfăşura în cadrul Bisericilor Catolice din întreaga lume la iniţiativa Părintelui Papa Francisc, de a se da o formă şi un sens cu totul speciale şi inedite Întâlnirii Mondiale a Familiilor de la Roma, ajunsă în 2022 la a zecea ediţie. Domnul se face cunoscut prin intermediul familiei creştine, iar Biserica noastră preţuieşte rolul esenţial pastoral al acesteia, considerând-o speranţa lumii de mâine. În acest context, s-au avut în vedere detaliile care să contribuie la atingerea obiectivelor dezideratului, Părintele vicar cu pastoraţia familiilor Mihai Tegzeş aducând în atenţie toate detaliile legate de buna şi eficienta desfăşurare a evenimentului.

Cei implicaţi în pregătirea acestei întâlniri şi mai ales gazdele primitoare, care de la bun început şi-au arătat disponibilitatea, bucuria şi încrederea pentru reuşita evenimentului, vor colabora în continuare şi se vor ruga Bunului Dumnezeu pentru ca această binecuvântată ocazie să aducă alături cât mai multe familii din eparhia noastră, conturând un nucleu al acestora care să dea roade în activitatea de pastoraţie din parohii.

Mai jos, puteți găsi invitația și detaliile legate de Întâlnirea eparhială a familiilor:

Ședința premergătoare a întâlnirii eparhiale a familiilor - 2022

Laura Ologu

Biroul Pastoral


Sursa: egco.ro