Joi, 23 decembrie 2021, ora 16:00, în pragul sărbătorii Nașterii Mântuitorului, credincioșii din Parohia Biertan, s-au unit în rugăciune cu Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcopul auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Din încredințarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Episcopul Cristian s-a aflat în mijlocul comunității greco-catolice din Biertan pentru celebrarea Binecuvântării Euharistice, la care au oferit răspunsurile tinerii din parohie.

Rugăciunea Binecuvântării Euharistice a fost concelebrată de Părintele paroh Gecășan Alexandru împreună cu Părintele protopop Nicula Septimiu. La finalul oficiului, tinerii și copiii din Parohia Biertan au interpretat o scenetă de Crăciun, colinde și poezii pentru a vesti și a întâmpina cum se cuvine Nașterea Pruncului Isus.

Preasfinția Sa Cristian a îndemnat în cuvântul de învățătură la rugăciune, la curățirea sufletului și la urmarea exemplului de smerenie a Cuvântului Întrupat. La final, tinerii prezenți au primit câte un cadou de Crăciun, iar Episcopul Cristian le-a transmis binecuvântarea arhierească.

Seminarist Costin Oprean

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș