Într-o perioadă de înflorire a intoleranței, în anul Centenarului Unirii, tinerii din diferite culte din Oradea au ales să petreacă un timp de calitate împreună, într-o adevărată comuniune. La fiecare început de an are loc Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, eveniment care aduce împreună atât în postură de gazde cât și de invitați reprezentanții și credincioșii diferitelor culte. Cultele din Oradea se străduiesc să facă pași înainte în colaborarea dintre ele.

În acest an, binevenitul eveniment a început cu Seara de Rugăciune a Tinerilor, găzduită de către Biserica Romano-Catolică. Programul a fost adecvat vârstei: tinerii s-au rugat, au cântat împreună cântecele propuse de către fiecare cult participant, au ascultat mesajele reprezentanților cultelor și s-au bucurat de prezența celor doi episcopi catolici ai locului, Preasfințitul Virgil Bercea, Episcop greco-catolic, alături de Preasfințitul Laszlo Bocskei, Episcop romano-catolic. Reprezentanta Bisericii Unitariene, doamna pastor Imola Molnar, a sintetizat în cuvinte foarte inspirate problematica vârstei tinere. Deși în general se consideră că tinerețea este fără de griji, totuși a deveni adult nu este o joacă de copii.

Inevitabil apar provocări, sentimente confuze, încercări, se comit greșeli, însă pentru a merge mai departe pe drumul corect este nevoie de putere, dar nu orice fel de putere, ci puterea care vine de la Domnul, căci „Dreapta Ta, Doamne, și-a arătat tăria” (Exod 15,6). După programul din biserică, tinerii au fost invitați la o recepție, pentru a se cunoaște mai bine, a se bucura de jocuri împreună dar și a se îndulci gustând din apetisantele prăjituri care îi așteptau. Sloganul întâlnirii a fost: „KEEP CALM AND BELIEVE IN GOD”.

Laura Ologu – Biroul Pastoral
Eparhia de Oradea
via egco.ro