În seara zilei de 22 noiembrie 2018, în biserica Sfinții Ap. Petru și Pavel din cartierul Vitrometan, comunitatea credincioșilor greco-catolici din Mediaș a trăit bucuria comuniunii în rugăciune alături de preoții din Protopopiatele Mediaș și Dumbrăveni. Bucuria a fost întregită prin prezența părintelui vicar Ioan Fărcaș, însoțit de părintele Daniel Câmpean din Blaj.

Întâlnirea a fost prilejuită de ședința lunară la convocarea părintelui protopop Sorin Biriș.

Seara a început cu pricesne cântate de către o biserică plină de credincioși care a precedat rugăciunea Paraclisul Maicii Domnului potrivită pentru timpul sfânt în care ne aflăm, de pregătire spre a-L primi pe Domnul Prunc în sufletele noastre.

În cuvântul său de învățătură, părintele vicar Ioan Fărcaș, a vorbit despre Maica Domnului ca fiind cea mai puternică Mijlocitoare și Calea sigură către Dumnezeu – Sfânta Treime izvorul și destinația fiecăruia dintre noi, citând din Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea.

La sfârșitul meditației părintele vicar a dat citire decretelor de numire în funcția de protopop de Mediaș și protopop de Dumbrăveni a părintelui Sorin Biriș.

În încheiere, părintele protopop Sorin Biriș a rostit un cuvânt de mulțumire, mai întâi de toate Bunului Dumnezeu care prin mijlocirea Maicii Preacurate a revărsat asupra tuturor celor care au fost prezenți daruri văzute și nevăzute după trebuință, mai apoi în mod particular părintelui vicar pentru vizita pastorală și cuvântul de învățătură rostit, preoților și bunilor credincioși care în număr mare au înfruntat vremea urâtă de afară pentru a petrece împreună, cu timp și fără de timp, clipe frumoase spre lauda lui Dumnezeu și mântuirea sufletului.

Nu în ultimul rând părintele vicar a fost rugat să transmită Preafericirii Sale Arhiepiscop Major și Mitropolit Cardinal Lucian Mureșan mulțumirea pentru încrederea și onoarea acordată prin încredințarea responsabilităților de protopop.

După încheierea programului de rugăciune în biserică preoții s-au regăsit în biroul parohial unde au continuat întâlnirea discutând probleme pastorale și administrative de interes comun.

Totul a culminant cu o agapă frățească, potrivită postului Crăciunului așa cum se cade când frații sunt împreună!

Lăudat să fie Isus Hristos!

Preot Protopop Sorin Biriș