Marele praznic al Naşterii, Domnului nostru Isus Cristos, a fost celebrat festiv şi în acest an de  credincioşii catedralei „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj.

Catedrala din Lugoj se transformă în Ajunul Crăciunului (24 decembrie) într-o „peşteră” primitoare, pentru naşterea în lume a lui Isus Cristos, printr-un program special în cinstea sărbătoritului Isus, susţinut de corul „Reînvierea” al catedralei, dirijat de Prof. Olimpia Drăgan şi sceneta interpretată de copiii de la religie coordonaţi de Surorile Baziliene.

În deschiderea programului pr. Ionuț Cătălin Blidar a vorbit credincioşilor despre semnificaţia Sărbătorii Naşterii Domnului.

A urmat concertul de colinde susţinut de corul catedralei care au interpretat piese din repertoriul românesc şi internațional, printre care amintim: „O ce veste minunată”, „Floricica”, „Trei Păstori”, „Mântuire” … Colinda „Noapte de vis” cântată în trei limbi, a avut şi un aranjament orchestral cu mai multe viori, etc.

În partea a doua a programului, copiii şi tinerii care frecventează orele de religie greco-catolică, pregătiți de Sora Valentina Hădărău, OSBM, au prezentat sceneta cu titlul „Isus se naște la Betleem.”

După toate aceste momente, Prea Sfinţitul Alexandru Mesian a felicitat corul catedralei, precum şi pe copiii de la cateheză pentru scenetă. Deasemenea a felicitat pe Surorile Baziliene care s-au implicat în realizarea scenetei copiilor. A transmis tuturor credincioşilor prezenți binecuvântarea arhierească și totodată le-a urat să petreacă sărbătorile în pace cu bucurie, sănătate și haruri.

La sfârşitul programului, toţi copiii prezenţi s-au bucurat de darurile trimise de Pruncul Isus prin „Moş Crăciun”.

* * *

În Ziua de Crăciun la Sfânta Liturghie Solemnă de la orele 10.30, alături de Prea Sfinţitul Alexandru Mesian au concelebrat:, mons. Angelo-Narcis Pop, vicarul general al Eparhiei de Lugoj, pr. Teodor Baba, consilier eparhial şi protopop de Lugoj și pr. Ionuț Cătălin Blidar.

În cadrul predicii, PS Alexandu, a citit scrisoarea pastorală de Crăciun.

După Sfânta Liturghie a avut loc concertul de colinde al grupului de tineri ai Catedralei din Lugoj. Tinerii au cântat colinde atât din repertoriul românesc cât şi din cel internaţional.

Mai multe fotografii AICI

Biroul de presă al Eparhiei de Lugoj