În Duminica Sfintelor Rusalii, a Pogorârii Sfântului Spirit, Catedrala greco-catolică din Lugoj şi-a sărbătorit hramul. Încă de sâmbătă seara, programul de praznic a început cu Vecernia cântată de Surorile Baziliene şi un grup de tineri.

În ziua marelui praznic s-a celebrat prima Sfântă Liturghie la orele 09:00 anticipată de Utrenie, iar la orele 10.30, a început Sfânta Liturghie arhierească pontificată de PS Alexandru Mesian. La începutul Sfintei Liturghii corul catedralei a cântat „Împărate Ceresc”, rugăciunea către Spiritul Sfânt. Invitatul de onoare la această sărbătoare a fost fratele Prea Sfințitului Alexandru, Rvs. Pr. Ing. Simion Mesaroș, preot pensionar, care a fost primul rector al Institutului Teologic Greco-Catolic din Baia Mare și care a construit frumoasa Biserica „Sf. Anton” din Baia Mare.

Printre concelebranţi amintim pe Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul general al Eparhiei de Lugoj, Rvs. Pr. Teodor Baba, Consilier eparhial şi Protopop greco-catolic de Lugoj, Pr. Ioan Pop, protopop onorific și parohul catedralei și Pr. Narcis Ardelean, paroh la Șanovița.

Pr. Simion Mesaroș a prezentat în cuvântul de învățătură însemnătatea acestei sărbători atât de importantă pentru Biserică.

După Sfânta Liturghie a urmat procesiunea în jurul Catedralei apoi sfinţirea spicelor de grâu şi a ofrandelor aduse cu ocazia acestui praznic, care au fost frumos pregătite şi aduse pe mesele aşezate pe platoul din faţa catedralei. La sfârşit a avut loc o agapă frăţească, pregătită pentru toţi cei prezenţi la oficiul liturgic.

La orele 17.45 a avut loc Rânduiala Vecerniei cu plecarea genunchilor, Programul zilei de Rusalii s-a încheiat cu Sfânta Liturghie de la orele 18.30.

Biroul de presă epahial