Cu ocazia Preasfintei Inimi a lui Isus, vineri 16 iunie 2023, a avut loc, la Zalău, un moment de sărbătoare: hramul Mănăstirii Surorilor Preasfintei Inimi a lui Isus.
La invitația surorilor, au răspuns cu bucurie un număr de aproximativ 500 de persoane: preoți, persoane consacrate, laici, tineri și copii.
Programul a început la ora 18, cu o procesiune cu Sfântul Sacrament, moment de o mare încărcătură spirituală și în același timp de bucurie pentru toți, mici și mari. În cadrul acesteia, a fost rostită o rugăciune de consacrare a orașului la Preasfânta Inimă a lui Isus.

Procesiunea s-a încheiat în faţa bisericii „Sfânta Familie”, unde a urmat apoi Sfânta Liturghie, condusă de Părintele Gabriel Marincaș, preot la parohia greco-catolică Gherla I, care a ținut și un cuvânt de învățătură. Au mai participat: Părintele Valer Părău, protopop de Zalău, Părintele Nicolae Bodea, protopop de Șimleu, împreună cu alți preoți confrați atât din protopopiatul de Zalău și Șimleu, cât și din eparhiile de Cluj-Gherla și Maramureș.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, câteva familii au rostit actul de consfințire a familiei lor la Sfânta Inimă a lui Isus, primind apoi icoana cu Sfânta Inimă, pentru a o așeza la loc de cinste în casele lor.

Copiii și tinerii au încheiat programul închinat sărbătorii Preasfintei Inimi a lui Isus. Prin cântecele, dansurile, căldura și simplitatea lor au transmis tuturor bucuria, entuziasmul și seninătatea.

Mulțumire se cuvine să-i aducem Inimii dumnezeiești care ne iubește atât de mult, după cum însuși Isus i-a spus Sfintei Maria Margareta Alacoque: „Această Inimă arde de iubire pentru tine şi pentru toţi oamenii…”.

Surorile Sfintei Inimi

Zalău


Sursa: egco.ro