Și în acest an, credincioșii parohiei greco-catolice din Teiuș s-au pregătit într-un mod cu totul special de hramul bisericii lor “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”.

Astfel miercuri 21 noiembrie 2018, ziua hramului, după celebrarea Sfintei Liturghii, credincioșii au putut viziona filmul: Șapte martori pentru Mica Romă.

În duminica a 30-a după Rusalii (a tânărului bogat) comunitatea l-a avut în mijlocul ei pe Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore.

Programul a început cu Sfânta Liturghie, urmată de un parastas pentru episcopul martir Ioan Bălan. După aceasta, episcopul dimpreună cu un sobor de preoți și un număr mare de credincioși au plecat în procesiune la casa unde s-a născut episcopul Ioan Bălan, acolo fiind dezvelită și binecuvântată o placă comemorativă.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Claudiu a făcut o legătură între însemnătatea sărbătorii hramului bisericuței și a tânărului bogat din evanghelia duminicală, arătând modul în care Sfânta Fecioară a răspuns afirmativ chemării, în contradicție cu răspunsul negativ al tânărului bogat; a făptului că intrarea în templu a Maicii Domnului depășește granițele zidurilor, Preacurata purtând toate în inima ei. Tot așa și noi credincioșii, la îndemnul ierarhului, suntem invitați să vedem în biserică nu doar ziduri ci un loc de trăire spirituală și întâlnire cu Dumnezeu.

La Sfânta Liturghie au participat alături de Preasfinția Sa, Pr. Dr. Cristian Barta protosincel, precum și preoții din protopopiatele Aiud, Turda și Ocna Mureș. Pe lângă numărul mare de credincioși au fost prezenți înalte oficialități: Prefectul Județului, Președintele Consiliului Județean, senatori și primari.

Pr. protopop Paul Turcu, parohul comunității, a mulțumit Domnului pentru toate darurile primite, Preasfinției Sale pentru prezența în parohie din ultimii ani și l-a rugat să transmită Preafericirii Sale, Cardinal Lucian toată gratitudinea și recunoștința personală precum și a tuturor credincioșilor pe care îi păstorește.

Pr. protopop Paul Turcu