La nivel mondial, adeziunea și reînnoirea adeziunii în cadrul asociațiilor de tip Acțiune Catolică are loc în preajma sărbătorii Neprihănitei Zămisliri. Sărbătoarea Adeziunii în grupurile ASTRU Cluj a început în acest an în data de 9 decembrie, în grupul parohial Mănăștur 1 Vest. Ziua a început cu reculegerea de Crăciun a grupului de tineri, urmată de Sfânta Liturghie și de depunerea adeziunilor. La reculegere a fost citită meditația propusă de ASTRU Cluj, urmată de o discuție în grup pe baza întrebărilor. Înainte de Liturghie a avut loc procesiunea membrilor ASTRU din parohie, în care atât copiii, cât și tinerii au dus în față lumânări pe care le-au așezat astfel încât să formeze razele unui soare.

După Liturghie a urmat depunerea adeziunilor. Au fost doi membri noi și șase membri ai grupului ASTRU Junior care și-au reînnoit adeziunea și șase membri ai grupului de tineri. Ceremonia a început cu un scurt discurs al responsabilei parohiale Teodora Capan, urmat de momentul propriu-zis, condus de pr. Mihai Kiss, asistent spiritual parohial, și responsabilul parohial Matei Capan. Au fost apoi serviți biscuiți făcuți de două mame din parohie, aceștia fiind în formă de stea, făcând trimitere la ASTRU, și de inimă, pentru a aminti de tema acestui an: „Ascultă chemarea din inima ta”. La final, tinerii și copiii au rămas alături de părinte pentru a împodobi bradul de Crăciun.

Duminică, 10 decembrie, a continuat sărbătoarea și pentru celelalte grupuri parohiale și cele specializate. Tinerii și copiii din parohia Sf. Gheorghe, din Sîngeorz-Băi, au întâmpinat sărbătoarea adeziunii cu multă bucurie și colinde. Aceștia au animat Sfânta Liturghie prin cântecele corului, iar mai apoi au depus adeziunea la ASTRU în comuniune cu tinerii din întreaga lume. Au fost prezenți la acest moment 11 copii și 12 tineri, împreună cu părintele paroh și comunitatea de credincioși. Dintre cei prezenți, 10 copii sunt membri noi în ASTRU Junior. Pentru sărbătoarea adeziunii din parohia Adormirea Maicii Domnului – Feldru-Valea Secerului, au fost prezenți 21 de membri, dintre care 9 sunt membri noi. La Sfânta Liturghie, părintele a vorbit celor prezenți despre importanța zilei de duminică, fiind cea în care să căutăm mai mult mila lui Dumnezeu și să venim la El. Copiii s-au implicat cântând colinde în timpul Împărtășaniei și la finalul Sfintei Liturghii. Sărbătoarea adeziunii s-a încheiat cu felicitarea noilor membri, intonarea imnului ASTRU și o poză de grup.

La Feldru, în parohia Sfânta Treime, copiii și tinerii grupului parohial au alergat spre altar după celebrarea Sfintei Liturghii, pentru a-și reînnoi și ei DA-ul lor spus lui Isus de a se preocupa de formarea lor creștină în cadrul grupului și de a fi purtători ai veștii celei bune în orice loc se află. În comuniune cu celelalte grupuri ASTRU, s-a depus adeziunea și la grupul din Beclean. Au fost prezenți 7 membri, dintre care unul nou primit. Un moment impresionant a fost la începutul rostirii rugăciunilor, când toți și-au dat mâinile în mod natural pentru a se ruga Tatăl nostru, ca adevărați frați în familia parohială. Un alt lucru plăcut a fost că o parte din comunitatea parohială a rămas în biserică, alături de tinerii astriști, la rânduiala adeziunii, în semn de prețuire și susținere a lor în drumul lor de formare.

Tot duminică, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 10, în comunitatea din Bistrița, a avut loc ceremonia adeziunii la ASTRU Cluj. Încurajați și îndrumați îndeaproape de pr. Ioan Frișan, 17 tineri au pășit în procesiune spre altar pentru depunerea adeziunii. Ceremonia s-a desfășurat într-un cadru festiv la sfârșitul Sfintei Liturghii, unde cei prezenți și-au declarat, în fața întregii comunități, disponibilitatea de a fi apostoli și mărturisitori ai credinței în Cristos, în spirit de caritate și comuniune. La sfârșitul celebrării, părintele i-a felicitat pe toți, asigurându-i de sprijinul și îndrumarea sa în toate demersurile și activitățile.

Duminică a avut loc rânduiala adeziunii și în parohia Înălțarea Domnului – Năsăud, unde grupul de copii are continuitate și în acest an asociativ. Și la Gherla s-a simțit frigul, dar în biserică te întâmpina căldura comunității parohiale, cântecul corului și zâmbetul copiilor și tinerilor prezenți. Cei cinci tineri prezenți și-au depus adeziunea pentru noul an asociativ, între care se numără și trei membri ce și-au depus adeziunea pentru prima oară. Pr. Hruban, care a celebrat Sfânta Liturghie, i-a îndemnat pe tineri să cinstească și să își aducă aminte în permanență de această promisiune făcută lor înșiși, dar și comunității din care fac parte, întregii familii ASTRU, promisiune pe care au făcut-o înaintea lui Isus prezent în Sfânta Euharistie. Ei și-au propus să continue întâlnirile săptămânale, pregătindu-se în zilele ce urmează pentru concertul de colinde din perioada imediat următoare și pentru sceneta de Crăciun.

Grupul parohial ASTRU din parohia Sfântul Anton – Dej a luat parte și el duminică, 10 decembrie, la sărbătoarea adeziunii. Au fost prezenți cei doi membri noi de la copii, opt tineri și pr. Călin Moldovan, asistent spiritual. A fost o duminică plină pentru parohie, aflată în toiul pregătirilor pentru Nașterea Domnului. Momentul adeziunii a fost înainte de Sfânta Liturghie, și după Liturghie au urmat repetițiile pentru colinda tinerilor și copiilor din ziua de Ajun. La Livada, membrii ASTRU au participat la adeziunea de duminică, și s-au bucurat de prezența unui mare număr de enoriași la momentul reînnoirii adeziunii lor de la finalul Sfintei Liturghii.

La sărbătoarea adeziunii din parohia Nașterea Domnului – Dăbâca, ziua a început cu participarea la Sfânta Liturghie a copiilor și tinerilor din parohie. La finalul acesteia, ei au reînnoit sau depus pentru prima dată adeziunile. La final au mai petrecut un timp împreună, discutând și avându-l pe Domnul în mijlocul lor. În parohia Coborârea Spiritului Sfânt, din Tihău, copiii din grupul parohial ASTRU Junior și cu întreaga comunitate au participat la celebrarea Sfintei Liturghii. Aceasta a fost urmată de momentul liturgic al depunerii adeziunii, moment în cadrul căruia s-au bucurat de primirea a doi noi membri. Ceremonia adeziunii s-a încheiat cu o repetiție a colindelor pentru programul pregătit de copii pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului.

În parohia Sf. Apostoli Petru și Pavel, din Florești, depunerea adeziunilor a fost o adevărată sărbătoare, mult așteptată de copii și părinți deopotrivă. La finalul Sfintei Liturghii, părinte a îndemnat toți credincioșii să asiste la ceremonia adeziunii, fiind un moment important pentru copiii parohiei. Cei 13 copii au fost nerăbdători să își exprime cu voce tare dorința de a adera la ASTRU și să primească însemnele asociației. La final, copiii au avut parte și de o surpriză dulce, savurând cu toții din tortul pregătit special pentru acest moment, decorat deasupra cu sigla ASTRU Cluj. Membrii grupurilor specializate de liceeni, studenți și tineri profesioniști au luat parte la Sfânta Liturghie de duminică seara de la Catedrala Schimbarea la Față. Apoi s-au angajat împreună, unii din nou, iar alții pentru prima dată, la un drum de formare creștină în cadrul ASTRU Cluj și la a se pune în slujba Bisericii pe parcursul acestui an asociativ.

via Cluj.ASTRU.ro