Pe data de 10 septembrie 2023, în Valea lui Mihai, s-a sărbătorit hramul Parohiei Greco-Catolice „Nașterea Maicii Domnului” prin celebrarea unei Sfinte Liturghii. A fost un moment de mare bucurie atât pentru comunitatea locală, cât și pentru parohiile din împrejurimi.

A putut mai mult aceea care a iubit mai mult”: trebuie să învățăm zi de zi din iubirea Mariei pentru că rugăciunea celui sau celei care iubește ajunge la Cer, iar noi suntem chemați să descoperim zilnic puterea iubirii și puterea rugăciunii.  „Fericit pântecele care Te-a purtat”, a  luat binecuvântarea de la cea care L-a purtat și a dat-o celor care I se închină Lui. Cu Maria, Isus a fost pentru o vreme, însă cu cei care Îl cinstesc pe El va fi pentru veșnicie! „Fericiți sunt cei ce ascultă cuvântul Lui Dumnezeu și-l păzesc”: a fost concluzia Pr. Ieromonah Gabriel Grigorie, în cuvântul de învățătură adresat la hram.

La finalul celebrării, printr-un scurt moment istoric ținut de același Pr. Ieromonah Gabriel s-a evidențiat faptul că Parohia Greco-Catolică din Valea lui Mihai a împlinit 100 de ani de existență.

La Sfânta Liturghie a participat un sobor de preoți format: din Pr. Protopop al Ierului DUMA Alexandru (parohia Șilindru), Pr. POGAR Silvestru (parohia Galoșpetreu), Pr. CEFAN Radu Mircea (parohia Voievozi), Pr.  VOICU Vlad Ioan (parohia Vășad), Pr. POP Gheorghe Paul (parohia Moftinu Mic), Pr. CICȘA Sabin (parohia Mădăras), Ierom. BORZOȘ Gabriel-Florian și Pr. CICȘA Sabin jr. preot paroh în Valea lui Mihai. Au luat parte și preoți de alte confesiuni. Pe lângă preoții prezenți la Sfânta Liturghie, comunitatea din Valea lui Mihai s-a bucurat și de prezența Ipod. HODUȚ Cristian, a seminariștilor POP Gabriel și CHIVARI Dominic, dar și de un mare număr de credincioși din localitate cât și din parohiile învecinate.

Pr. Paroh a mulțumit tuturor celor prezenți, în special celor implicați în organizarea acestui eveniment, care s-a încheiat cu o agapă frățească.

CICȘA CRISTINA DIANA


Sursa: egco.ro