Duminică, 13 martie 2022, Comunitatea Orionină s-a adunat în Biserica Duminica Tuturor Sfinților, pentru a sărbători „Dies Natalis”, nașterea la cer a patronului spiritual. Sfântul Alois Orione a fost și este în continuare considerat apărătorul sărmanilor și orfanilor.
Liturghia din acestă duminică a fost celebrată de PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea și de un sobor de preoți.

În predica sa, Preasfinția Sa a subliniat faptul că Don Orione a iubit fără măsură și s-a dăruit pe sine Domnului, pentru că a auzit acea chemare „Vino!”. Putem spune că, văzând opera lui Don Orione, prin el a început o nouă creație. Domnul ne îndemnă ca astăzi, să iubim și să privim cum Don Orione e un model pentru noi. Până la urma urmei, toți suntem chemați la sfințenie. Isus ne cheamă și pe noi, „Vino, urmează-mă!” pentru a primi și a dărui această iubire, asemenea lui Don Orione.
În cadrul Sf. Liturghii, preoții comunității – directorul Centrului Don Orione, Pr. Valeriano Giacomelli și Pr. paroh Ugo Bozzi, au primit crucea pectorală ca semn al prețuirii activității spiritual-misionare și al devotamentului față de Biserică.
La finalul liturghiei, cei prezenți s-au rugat Domnului, cerând mijlocirea Sf. Alois Orione pentru pace în Ucraina:

O, Preasfântă Treime, Tată, Fiu si Spirit Sfânt, te adorăm și îți mulțumim pentru nemărginita iubire pe care ai revărsat-o în inima sfântului Alois Orione, făcând din el apostolul iubirii, tatăl săracilor, binefăcătorul omenirii suferinde si părăsite. Ajută-ne să imităm iubirea arzătoare și generoasă pe care Sfântul Alois Orione a avut-o față de Tine, de Maica Domnului, de biserică, de Papa și de toți cei îndurerați. Pentru meritele sale și prin mijlocirea sa, dă-ne harul pe care ți-l cerem (pace în lume) pentru a cunoaște providența Ta. Amin!

Comunitatea Don Orione


Sursa: egco.ro