Copilul este creație născută din Iubirea Divină, acea forță creatoare care face posibilă existența și creșterea. Inocența care se oglindește în ochii copiilor ne dezvăluie relația vie a acestora cu Creatorul și sfinții Lui.

Sâmbătă, 11 noiembrie 2023, Oratoriul Sfântul Francisc de Assisi de la Sanctuarul Eparhial Maica Domnului din Oradea s-a îngrijit de legătura de prietenie adevărată a copiilor care participă în fiecare săptămână la catehezele de aici, organizând Carnavalul Sfinților.

Duioasa îndrumare a pașilor în stăruința credinței, vine mereu din partea părintelui paroh Iulian Robu, a părintelui Ionuț Cherecheș și a fratelui Mihai Dumea. Aceștia le-au vorbit copiilor despre sfinți și i-au îndemnat să-și aleagă un sfânt îndrăgit de ei, în care să se costumeze. Totodată, au fost evidențiate modelul de sfințenie și virtutea creștină, legătura cu Sursa Vieții, care reprezintă tărie și protecție când stăm față-n față cu întrebările și provocările ce apar oricui în cale.

Așadar, ziua de sărbătoare în Oratoriul nostru a fost una deosebită. Fiecare și-a descris cu mândrie și respect sfântul pe care îl reprezenta, apoi cu multă voioșie, surâs, cântec, dans, joc, pizza și voie bună comunitatea a petrecut câteva ore.

Părinții sunt recunoscători tuturor celor implicați pentru menținerea flăcării credinței în lampa sufletelor copiilor, pentru tot efortul, energia și blândețea investite în ei.

Prof. Patricia Capriș


Sursa: egco.ro