Sâmbătă 23 iulie 2022, credincioșii Parohiei Apalina, Protopopiatul Reghin, au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Preasfințitul Cristian, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Din încredințarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Episcopul Cristian a oficiat rânduiala Paraclisului Maicii Domnului și a binecuvântat crucea care urmează să fie instalată pe turla bisericii parohiale, cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, lăcaș de cult dedicat comunității rome din oraș.

Ierarhul a fost întâmpinat de Părintele Adrian Lung, Protopop de Reghin, și de Părintele Gheorghe Lupea, Parohul comunității. La eveniment au fost prezenți și alți preoți din Protopopiatul Reghin.

Preasfinția Sa Cristian a transmis celor prezenți salutul și binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Greco-Catolice, cel care a consacrat această biserică în urmă cu 19 ani, și a subliniat importanța rugăciunii și a practicării faptelor bune, urmând pilda Maicii Sfinte, Ocrotitoarea creștinilor.

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.
I Accept

După momentul liturgic, oaspeții s-au întreținut cu credincioșii într-un moment de comuniune frățească.

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș