Marți, 26 septembrie 2023, membrii Reuniunii Mariane din Beiuș s-au reunit într-o reculegere spirituală desfășurată în peisajul mirific al Văii Roșiei. Subiectul principal al reculegerii spirituale a fost inspirat din îndemnul Papei Francisc: „Suntem o comunitate care trebuie să trăiască în comuniune între generații”.

Părintele spiritual, Protopop Zima Zorel, a prezentat spre dezbatere și meditație tema „Milostivirea Lui, rămâne din veac în veac” (Lc 1, 50), aceasta fiind și tema celei de-a treia Zile Mondiale a Bunicilor și Vârstnicilor, desfășurată în 23 iulie 2023.

Această activitate care a avut ca punct de pornire cuvântul Papei Francisc, a fost o împlinire a intențiilor exprimate în iulie, când a fost evocat evenimentul, în Cuvântul de Învățătură de la Sf. Liturghie.

După rostirea unei rugăciuni către Maria, s-a vizitat păstrăvăria din zonă, urmată  de o scurtă agapă piscicolă. La întoarcere, în fapt de seară, ne-am oprit pe un „picior de plai”, unde am rostit rugăciunea Rozariului. Am privit spre casele satului, împrăștiate pe dealuri, trăind și rostind versurile lui Lucian Blaga: „ Eu cred că veșnicia s-a născut la sat”, mai ales că „aici se vindecă setea de mântuire”.

Ioan Dărăbăneanu


Sursa: egco.ro