În dimineața zilei de 19 ianuarie 2021, cu începere de la orele 9.30, la Palatul Episcopal din Lugoj a avut loc reuniunea lărgită a Colegiului consilierilor și protopopilor din Eparhia de Lugoj.

La eveniment au luat parte: Preasfinţitul Alexandru Mesian, Episcop eparhial de Lugoj; Preasfinţitul Ioan Călin Bot, Episcop auxiliar de Lugoj, Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar general; Rvs. pr. dr. Marius-Petru Pop, Consilier eparhial și Secretar episcopal; Rvs. pr. Teodor Baba, Consilier eparhial și Protopop de Lugoj; Rvs. pr. Ceciliu Vasile Micu, Protopop de Hunedoara; Rvs. pr. Nicolae Tutaș, Protopop de Reșița; Rvs. pr. Radu Vorindan, Protopop de Arad; Rvs. pr. Silviu Bindea, Protopop de Orăștie și Rvs. pr. Flavius Jurcă, Protopop de Sarmisegetuza.

Întâlnirea a fost deschisă de Preasfințitul Alexandru Mesian cu rugăciunea „Tatăl Nostru”.

P.S. Alexandru a prezentat principalele evenimente petrecute în Eparhia de Lugoj de la ultimul consistoriu, dar și bilanțul pe anul 2020 cu realizările eparhiale. În continuare, Preasfinţia Sa a evocat personalitatea regretabilului Episcop de Cluj-Gherla, P.S. Florentin Crihălmeanu, trecut la cele veşnice în ziua de 12 ianuarie a.c.

În anul 2020 a fost hirotonit întru preoţie, dl. dr. Mihai Alexandru Dragoş, medic.

Alte probleme propuse pentru ordinea de zi au fost:

  • Predarea datelor statistice și a execuției bugetare pe anul 2020 din partea protopopiatelor;
  • Stabilirea datelor de desfășurare a cursurilor de vară pentru preoții eparhiei, ediția 2021;
  • Stabilirea datelor de desfășurare a exercițiilor spirituale cu clerul eparhial și soțiile clericilor, a pelerinajelor eparhiale, etc;
  • Stabilirea taxelor de cult pentru anul 2021;
  • Planul pastoral pentru anul 2021 la nivelul eparhiei de Lugoj;

A fost distribuită cartea „Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, 18-25 ianuarie 2021”.

Cu această ocazie a fost omagiat Preasfinţitul Alexandru Mesian la aniversarea a 84 ani de viaţă.

Biroul de presă al Eparhiei de Lugoj