Preasfinția Sa Mihai Frățilă, Episcopul Eparhiei ”Sfântul Vasile cel Mare” de București, și Preasfinția Sa Vasile Bizău, Episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Maramureș, aniversează astăzi treisprezece ani de episcopat.

Aleși episcopi de Sinodul Bisericii Române Unite cu Roma și recunoscuți de Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI – lea, au fost hirotoniți în catedrala Sfânta Treime din Blaj în 16 decembrie 2007, exact la doi ani de la ridicarea Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, la rangul de Arhiepiscopie Majoră, iar Întâistătătorul ei, Preafericitul Printe Lucian Mureșan, la rangul de Arhiepiscop Major.

Între 2007 și 2014, Preasfinția Sa Mihai Frățilă a fost episcop auxiliar de Alba-Iulia și Făgăraș, având misiunea de vicar al Bucureștiului și teritoriului Vechiului Regat. La 8 mai 2014 este ales de Sinodul Bisericii Române Unite episcop eparhial al nou înființatei Episcopii greco-catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de Bucureşti, confirmat de Sfântul Părinte Papa Francisc, la 29 mai.

Între anii 2008-2011, Preasfințitul Vasile Bizău a activat ca Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore, iar pe data de 23 iulie 2011, a fost înscăunat ca Episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Maramureș.

Le urăm celor doi Ierarhi „Întru mulți ani” și ne rugăm ca Domnul să îl țină mereu pe căile Sale în slujirea arhierească!