În zilele de 14 și 15 octombrie 2023, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Vizitator apostolic pentru credincioșii greco-catolici români din Europa Occidentală, s-a aflat în mijlocul comunității din Padova, în nordul Italiei.

Duminică 15 octombrie 2023, Episcopul Cristian, împreună cu Părintele Alexandru Șuteu, Capelan al Comunității din Padova,  s-a întâlnit cu Mons. Claudio Cipolla, Episcopul locului, cu Părintele Gianromano Gnesotto, Director al Biroului Migrantes al Diecezei de Padova, precum și cu Părintele Antonio Ramina, Rector al Bazilicii Sfântul Anton din Padova. Cu această ocazie Vizitatorul apostolic i-a mulțumit Episcopului Cipolla pentru buna colaborare și pentru sprijinul oferit comunității greco-catolice românești de la Padova.

Preasfinția Sa Cristian a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în capela „Corpus Domini” din strada Beato Pellegrino, 38, Padova, locul de rugăciune al comunităţii române greco-catolice „Sfântul Nicolae”.

Preasfinția Sa și-a exprimat bucuria de a fi prezent în mijlocul comunității din Padova, un oraș atât de iubit și căutat de întreaga comunitate creștină care este atrasa spre aceste meleaguri de mulți sfinți dar în mod special de către Sfântul Anton.

În cuvântul de învățătură, Vizitatorul apostolic i-a îndemnat pe cei prezenți să reflecteze asupra pildei Semănătorului, sădind în pământul rodnic al sufletelor sămânța Cuvântului Întrupat care hrănește și împlinește.

Liturghia arhierească s-a încheiat cu o slujbă de Parastas pe care Preasfinția Sa, Cristian l-a înălțat pentru sufletul unui credincios al comunității noastre.

Totodată Episcopul Cristian a mulțumit părintelui Alexandru Șuteu pentru misiunea sa in aceasta comunitate și ipodiaconului Giuseppe Munarini, un italian cu suflet de român, a cărui slujire este foarte apreciată.

La final cei prezenți au avut ocazia de a schimba câteva impresii și gânduri cu Preasfinția Sa, căruia i-au mulțumit pentru prezență și încurajări.

În după-amiaza zilei de sâmbătă 14 octombrie 2023, Vizitatorul apostolic i-a întâlnit la Vicenza pe Mons. Giuliano Brugnotto, Episcop al locului, și pe Părintele Raimondo Rudolf Salanschi, păstorul credincioșilor greco-catolici români din urbe. Discuțiile purtate au avut ca teme activitatea pastorală în diaspora și relațiile cu Biserica locală.

Pr. Alexandru Șuteu