Luni, 25 decembrie 2023, în Sărbătoarea Nașterii Domnului și Dumnezeului și Mântuitorului Nostru Isus Cristos, Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Blaj III, cu hramul „Sfântul Apostol Andrei și Fericitul Episcop Ioan Suciu” din cartierul Barbu Lăutaru Blaj, vizitată de Papa Francisc în data de 2 iunie 2019.

Episcopul auxiliar a celebrat Sfânta Liturghie, împreună cu Părintele paroh Ioan Hoca și Părintele vice-paroh Ciprian Suciu.

Părintele Ioan Hoca a dat citire Scrisorii Pastorale a Preafericitului Părinte Cardinal Lucian la Sărbătoarea Nașterii Domnului 2023.

În cadrul Sfintei Liturghii, doi dintre copiii parohiei care frecventează orele de cateheză au primit Prima Sfântă Împărtășanie Solemnă.

La finalul Liturghiei arhierești, copiii din parohie au prezentat o scenetă de Crăciun, iar Preasfinția Sa Cristian le-a oferit acestora cadouri din partea Arhieparhiei.

După ce le-a transmis celor prezenți binecuvântarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, Episcopul Cristian i-a îndemnat pe credincioșii parohiei să păstreze vie prezența Papei Francisc în cartierul lor și a reamintit mesajul pe care Sfântul Părinte l-a transmis cu ocazia împlinirii, în acest an, a patru ani de la vizita în biserica din cartierul Barbu Lăutaru, în care Sanctitatea Sa afirma că acest moment trebuie „să inspire un angajament reînnoit pentru răspândirea valorilor fraternității, solidarității și păcii, devenind vocea vieții comunității ecleziale.”

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.
I Accept

Părintele paroh Ioan Hoca a mulțumit Preasfinției Sale Cristian pentru comuniunea în rugăciune, totodată rugându-l să transmită Preafericitului Părinte Cardinal Lucian salutul şi dragostea comunității greco-catolice din cartierul Barbu Lăutaru.

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba ulia și Făgăraș