În Sărbătoarea Sfântului Profet Ilie Tesviteanul, 20 iulie 2020, Preasfinția Sa Cristian, Episcopul Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a celebrat Sfânta Liturghie în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj. Celebrarea a fost transmisă începând cu ora 08.45 de TVR3 și online de Radio Blaj TV.

Un om plăcut lui Dumnezeu, un om limpede nu doar în cuvânt ci și în faptă și în Spirit, sunt cuvintele prin care Preasfinția Sa l-a descris pe Sfântul Profet Ilie.

În fața rugăciunii lui Ilie coboară foc din cer împotriva oricărei logici, iar apoi vine ploaia cea binefăcătoare. A fost trimis de Dumnezeu și la văduva umilă și săracă din Sarepta Sidonului, căreia i-a adus alinare.

Nu doar că a făcut fapte minunate, nu doar că a deranjat pe mai marii lumii aceleia cu cuvântul său aspru, ci a avut și privilegiul de a se înălța la cer într-un car de foc. Experiența lui mistică se împlinește pe muntele Horeb, atunci când îl întâlnește pe Dumnezeu într-o adiere lină.

Suntem chemați și noi, a încheiat Preasfințitul Cristian, la a profeți și a spune adevărul cu curaj, la fel ca Ilie. Experiența contactului direct cu Dumnezeu și a tăriei cuvântului lui Ilie să ne fie și nouă spre exemplu și întărire. Să fim prin mărturisire ucenici credibili ai Domnului, deoarece astăzi Dumnezeu are nevoie de preoți și de credincioși curajoși. Să ne îndreptăm inimile și simțirile către Dumnezeul Savaot, singurul Dumnezeu adevărat.

Biroul Arhieparhial de Presă