Preasfințitul Claudiu la instituirea noii conduceri a Instituției Prefectului Județului Cluj: „Suntem o familie! Acesta este mesajul cel mai important pentru zilele pe care le trăim!”

Joi, 3 martie 2022, Preasfințitul Claudiu, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a participat, împreună cu Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț, Mitropolitul ortodox al Clujului, Crișanei, Maramureșului și Sălajului, cu reprezentanții autorităților, la Ceremonia de învestire a noii conduceri a Instituției Prefectului Județului Cluj. Începând din această zi, noul prefect al județului Cluj este Irina Munteanu, și cei doi subprefecți: Tasnádi István Szilárd și Răzvan Ciortea.

Cu prilejul întrunirii solemne, Preasfințitul Claudiu a adresat celor prezenți cuvântul său de salut și o invitație la unitate și bună colaborare, la conștientizarea apartenenței tuturor la o mare familie care, în același „cuget și simțire”, să poată răspunde provocărilor societății actuale care se confruntă, ca niciodată în istoria recentă, cu realitatea teribilă a războiului din Ucraina. A spus: „De câteva zile trăim o situație la care nu ne-am fi așteptat și pe care speram să o lăsăm în uitare, cea a războiului. Și, dacă ne rugăm și cerem tuturor să se implice ca războiul să se oprească, nu trebuie să uităm că, de cele mai multe ori, războaiele din afară sunt doar manifestări ale războaielor din inima noastră.”

„Dacă ne indignăm pentru un război care are loc la câțiva pași de noi, să nu uităm că există războaie mult mai mici, intime probabil, în familie, în societăți, și suntem datori în primul rând să luptăm împotriva acelor războaie care țin de noi. Războiul din Ucraina ține mai puțin de noi: putem să ajutăm cu rugăciunea noastră, cu gestul nostru, cu acțiunea noastră, dar, cele din inima noastră țin de noi. De aceea, mă gândesc la sentimentul de comuniune de aici, și, cineva a adus aminte că «suntem o familie»: acesta cred că este mesajul cel mai important pentru zilele pe care le trăim!”

„Să încercăm să facem tot ce ne stă în putință pentru ca războaiele să se oprească. Dar să nu uităm că avem războaie în inimile noastre și dacă luptăm împotriva lor, dacă ne uităm unii la alții și ne aducem aminte că suntem frați și surori, parte a aceleiași realități, a aceleiași familii, atunci putem lupta cu adevărat împotriva războaielor. Sper din tot sufletul – și aici este urarea mea și rugăciunea mea – ca toți împreună, toți cei care suntem aici, să fim într-adevăr o familie, să ne dăm seama că nu suntem nici concurenți, nici opozanți, ci suntem frați și surori, membrii ai aceleiași familii. Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!”

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept