În Duminica a V-a din Postul Mare, 5 aprilie 2020, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, a celebrat Sfânta Liturghie în Catedrala Blajului. Celebrarea a fost transmisă în direct de postul de televiziune TVR3, unindu-se astfel în rugăciune prin calea undelor și aceia care nu au putut să fie prezenți fizic.

Preasfinția Sa a ținut să mulțumească în numele Preafericirii Sale Cardinal Lucian și în nume propriu instituțiilor, grupurilor de credincioși și fiecărei persoane în parte care au făcut posibilă transmisiunea și bineînțeles,  Televiziunii Române.

În cuvântul de învățătură, Episcopul Curiei a făcut referire la aceste vremuri de încercare și de suferință în care ne aflăm, vremuri care au existat și înainte de coronavirus în viața unora dintre semenii noștri și în viața Bisericii noastre, subliniind faptul că disperarea nu are ce să caute în sufletul creștinului. Evanghelia duminicii, care vorbește despre suferință și înviere, ne dăruiește o lumină cu totul specială în situația pe care o trăim. Soluția pentru vindecarea acestei suferințe, a adăugat Preasfințitul, este să trecem de la voința noastră la cea a Mântuitorului, urmând exemplul Maicii Sfinte, care a acceptat voința lui Dumnezeu.

Îndemnul Preasfinției Sale este să ne deschidem inimile față de suferința celor de lângă noi și dacă nu putem fi fizic alături de ei, să fim măcar spiritual, iar după ce va trece această încercare să nu uităm de suferința care rămâne dincolo de pandemia de coronavirus.

Biroul Arhieparhial de Presă