„Bucurați-vă  și vă veseliți  căci plata voastră multă este în ceruri” ( Lc. 2,23).  În data de 6 decembrie 2017 am fost din nou invitați de părintele Costea Ioan Solomon, să ne rugăm și să ne bucurăm la sărbătoarea hramului, în Biserica Sfântul Nicolae din Dumbrăveni  alături de credincioșii acestei parohii.

Din anul 1899 Sfântul Ierarh Nicolae din Mira Liciei, făcătorul de minuni, protejează, veghează se roagă și mijlocește pentru toți credincioșii acestei comunități, pentru toți cei care cu credință intră și se roagă în această biserică.

Sărbătoarea a  fost deschisă de părintele protopop al Dumbrăveniului, Tudor Alexandru Gecășan  care vorbind despre ”apropierea  sărbătorii Nașterii Domnului Isus Cristos, care vine să ia asupra Sa păcatele lumii, eliberează din sclaviile omenești, vindecă bolile  și   sătură  mulțimile, i-a invitat pe cei prezenți să participle la ”masa euharistică”.

Sfânta Liturgie a fost celebrată de părintele protopop al Reghinului Florin Boitoș, fiu al parohiei Dumbrăveni, și au concelebrat preoții din protopopiat.

În cadrul cuvântului de învățătură, pr. Florin a îndemnat credincioșii să urmeze îndemnul evangheliei  pentru a ajunge la adevărata fericire, urmând exemplul sf. Ierarh Nicolae. După  înconjurarea bisericii și sfințirea mică a apei părintele paroh, Costea Ioan Solomon a mulțumit preoților și credincioșilor prezenți, oferind fiecărei persoane un dar de sf. Nicolae.